Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OUG recurs în anulare. Comisia Europeană, RĂSPUNS pentru Toader
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, a transmis, astăzi, că este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate și că respectarea deciziilor definitive este o componentă esențială a statului de drept. 

„Pot confirma că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de primvicepreședintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România pe tema unei posibile ordonanțe de urgență în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, ca urmare a două decizii luate de instanța constituțională. Comisia a luat deja notă de prima decizie - decizia completului de cinci (7 noiembrie) - în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV. Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive ("res iudicata"), este o componentă esențială a statului de drept.

Citește și Avocații PROTESTEAZĂ, Toader le dă REPLICA

După cum a observat Curtea de Justiție a UE, este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate.

De asemenea, ar fi important pentru autoritățile române să aloce timp pentru a se consulta în totalitate cu justiția și pentru a analiza cu atenție consecințele practice ale deciziei judiciare și pentru a stabili ce trebuie făcut în continuare”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Mediafax. 

Citește și Tudorel Toader: ANUNȚĂ Comisia Europeană că va da OUG pentru recursul în anulare

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns, astăzi, lui Frans Timmermans, prim-viceprședinte Comisia Europeană, care i-a solicitat Viorică Dăncilă în cadrul întâlnirii de la Bruxelles să îi răspundă la scrisoare pe care i-a trimis-o în 24 ianuarie privind redeschiderea dosarelor soluţionate definitiv de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ între 2014 şi 2018.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel