Unt sau ulei pentru prăjit
Ouă
O tigaie antiaderentă
Un capac pe mărimea tigăii sau chiar mai mic, cât să acopere ouăle
apă
sare sau condimente după gust
Citeşte şi: Cartofi pai la cuptor. Variantă sănătoasă şi la fel de delicioasă
Daţi focul mai amre şi puneţi tigaia să se încingă pe aragaz.
Adăugaţi ulei / unt cât să acopere fundul tigăii şi ungeţi lateralele.
Când sfârâie tigaia, este momentul să adăugaţi ouăle.
Când marginile încep să se rumenească puțin, udați-vă puţin degetele cu apă și aruncaţi câteva picături în tigaie în jurul oului și acoperiţi repede cu un capac deoarece va sări uleiul.
După 20-30 de secunde, albuşul va fi ușor umflat și gătit, gălbenușul încă strălucitor și moale.
Presăraţi condimentele preferate pe ouă şi puneţi-le pe o farfurie sau direct pe nişte feli de pâine prăjită.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News