Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ordinul cu noile criterii de carantinare, revocat de Florin Cîțu
WhatsApp
Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîțu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăți.
Florin Cîțu: Circulație până la 5.00 de Înviere și stațiuni deschise pe litoral

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătății, premierul Florin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marți seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, au declarat, miercuri, surse politice.

La puțin timp, revocarea ordinului a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României, partea I. A semnat pentru abrogare ministrul interimar al Sănătății, Florin Cîțu.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel