Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban: "PSD să tacă cel puțin 5 ani"
WhatsApp
Ludovic Orban a declarat că nu îi este teamă de o moțiune de cenzură. Premierul a precizat că dacă ar fi în locul PSD nu ar vorbi cel puțin cinci ani pe orice temă care are legătură cu justiția, în contextul în care social-democrații au modificat legile justiției. 

"Nu mă tem de nicio moțiune de cenzură", a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre subiect și în contextul în care UDMR a anunțat că ar susține demersul.

Șeful Executivului a adăugat că Guvernul a renunțat la asumarea răspunderii pe prevederilor privind prorogarea termenului pensionării anticipate a magistraților și cel legat de intrarea în vigoare privind completele, deoarece Parlamentul a reglementat deja aceste aspecte.

"Deci noi am luat act de faptul că Parlamentul a aprobat, a finalizat procedura de adoptare a celor două prorogări, care erau incluse și în proiectul nostru de lege. Vă readuc aminte că noi am avut în proiectul nostru de lege și prorogarea pentru pensionarea anticipată a magistraților. De asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare și pentru trecerea de la complete de la 3 la 2. În momentul în care Parlamentul a adoptat aceste articole, practic, a adoptat prorogarea termenului de intrare a acestor două articole, noi le-am scos din legea nostra. În schimb nu au adoptat ceea ce cuprinde al treilea articol din proiectul nostru de lege și că atare am menținut în proiectul de lege, pe care ne-am angajat răspunderea, acest al treilea punct, pentru că nu a fost adoptat de Parlament.Să mă bazez eu pe perspectiva, mai ales de la pesediști, că vor adopta în Parlament, mă interesează foarte puțin, dacă nu veneam cu legea, ar fi intrat în vigoare de la 1 ianuarie", a explicat Orban.

Premierul a acuzat că PSD a reglementat defectuos în sensul pensionării anticipate a magistraților, care ar scoate din sistem peste 2.000 de persoane, lucru care ar „arunca în aer" justiția.

"În locul pesediștilor aș tăcea cel puțin 5 ani de zile de acum înainte pe orice tema legată de justiție. Ei sunt cei care au adoptat legile justiției, în ciuda opoziției vehemente a președintelui Iohannis, a PNL, a USR, a PMP. Ei sunt majoritatea care au adoptat aceste legi care ar fi aruncat în aer justiția. Ei sunt cei care au stabilit pensionarea anticipată a magistraților care ar scoate din sistem 2.387 de magistrați, care ar lasă parchetele și instanțele fără judecători și care ar relua de la zero toate procedurile de cercetare judecătorească și evident procedurile de instrumentare a dosarelor penale. Ei sunt aceia care au vrut să treacă de la complete de doi la complete de trei, pentru a mari numărul de instanțe care să judece și pentru a întinde pe o perioada și mai lungă judecarea dosarelor în care cetățenii apelează la justiție pentru a-și caută dreptatea", a explicat Orban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel