Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban, mutare strategică: „Referendum privind sancţiunile împotriva Moscovei“ impuse de UE
WhatsApp
Într-un discurs în Parlament, preşedintele Ungariei, Viktor Orban, şi-a anunţat intenţia de a lansa ''consultări naţionale'' pentru a afla opinia maghiarilor cu privire la sancţiunile impuse de UE Rusiei, după cum relatează Magyar Nemzet, preluat de agenţia de presă rusă Tass.
Ungaria va furniza un ajutor de 187 de milioane de euro pentru Ucraina drept contribuţie a sa la viitorul pachet de sprijin al Uniunii Europene

''Sancţiunile împotriva Rusiei au fost introduse într-un mod nedemocratic, deoarece a fost o decizie a birocraţilor de la Bruxelles, pentru care plătesc cetăţenii europeni '', a spus Orban, adăugând că ''trebuie să cunoaştem opinia oamenilor'' şi ''pentru prima dată în Europa, în Ungaria vom cere părerea cu privire la sancţiuni''.

Pentru Orban, sancţiunile ''impuse de Bruxelles'' Rusiei sunt ''adevărata cauză a problemelor economice ale Europei'', aşa cum relatează Ria Novosti.

''Motivul problemelor economice este răspunsul Bruxelles-ului la criza din Ucraina, deoarece din cauza sancţiunilor, preţurile energiei au crescut de mai multe ori. Creşterea preţurilor la energie a determinat o creştere a inflaţiei în toate ţările - precizează Orban.

Orban, mutare strategică: „Referendum privind sancţiunile împotriva Moscovei“ 

 

Aceste ''preţuri'' uriaşe la energie nu sunt rezultatul unor procese economice. Sancţiunile au determinat o creştere uriaşă a preţurilor la energie. Prin urmare, nu economia, ci politica, sau deciziile Bruxellesului, sunt responsabile pentru creşterea preţurilor la energie''.

Potrivit lui Orban, din februarie Rusia ''a beneficiat de preţuri mari la energie'', iar sancţiunile, în opinia sa, au avut efectul opus: ''Europenii au devenit mai săraci şi Rusia este mai bogată'', a spus premierul Ungariei, citat de Tass.

Orban s-a declarat convins că ''dacă vor fi ridicate sancţiunile impuse Rusiei, economia europeană îşi va putea recăpăta puterea'', potrivit RaiNews, titrează Rador.

 

Viktor Orban continuă să şocheze prin declaraţiile sale: „Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030”

 

Viktor Orban, premierul Ungariei, continuă să şocheze prin declaraţiile sale. Orban a afirmat că Uniunea Europeană se va destrăma până în 2030, iar musulmanii vor deveni majoritari în toate oraşele franceze până în 2040.

Potrivit Radio Europa Liberă Ungaria, Viktor Orban a făcut o serie o declaraţii care ies imediat în evidenţă. Premierul maghiar a vorbit la o întrunire a partidului Fidesz, întâlnire ce a avut loc pe 10 septembrie în micuţa localitate Kötcsén. Viktor Orban a atins mai multe subiecte, de la războiul din Ucraina şi viitorul Uniunii Europene, la criza migranţilor.

Conform sursei citate de Observator, Orban a declarat că zona euro şi chiar Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030, iar imigranţii musulmani vor deveni populaţia majoritară în toate oraşele din Franţa, precum şi în marile metropole europene până în 2040. Referitor la războiul din Ucraina, Viktor Orban a declarat că acest conflict ar putea dura pânâ în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau chiar jumătate din teritoriul său. Premierul maghiar a mai spus că acest război ar fi putut rămâne doar unul local, între Rusia şi Ucraina, dar implicarea Occidentului prin acordarea de ajutoare Ucrainei l-a transformat în unul global.

În opinia lui Viktor Orban, iarna ce se apropie va distruge aproape jumătate din industria Europei. Liderul maghiar susţine că din cauza crizei energetice până la 40% din industria europeană s-ar putea închide în cursul următoarelor luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel