Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban: Am votat împotriva Guvernului. Este o sfidare la adresa românilor cinstiţi
WhatsApp
Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat, joi, că a votat împotriva Guvernului Nicolae Ciucă, afirmând că seamănă cu "o întovărăşire" şi cu "o încropeală" şi că va fi incapabil să facă reforme.

"Eu şi colegii mei care am considerat că este onorabil şi demn să nu fim complici la această monstruoasă coaliţie am votat împotriva acestui guvern al trădării, un guvern realizat prin înşelăciune, un guvern în care două conduceri au luat decizia de a-şi trăda alegătorii care le-au acordat votul. În campania electorală, PSD le cerea votul românilor luptându-se cu Iohannis şi cu PNL, iar PNL le cerea votul românilor spunându-le că o să-i scape de PSD. Astăzi, atât conducerea PNL, cât şi conducerea PSD şi-au arătat dispreţul faţă de oamenii cărora le-au cerut votul şi au pus de un guvern care seamănă cu o întovărăşire şi cu o încropeală făcută fără noimă, împotriva oricărei logici politice şi împotriva respectului faţă de oamenii care le-au acordat votul. Acest guvern va fi incapabil să facă reforme, nu va face altceva decât să distribuie resursele în mod subiectiv, discriminatoriu, pe bază de clientelism politic, pentru satisfacerea clientelei lacome atât a PSD, cât şi a clientelei lacome care s-a format în jurul conducerii actuale a PNL", a spus fostul preşedinte al PNL la Parlament.

El a anunţat că alături de parlamentarii care au demisionat din PNL va face opoziţie "dură, dar raţională şi cu soluţii".

"Acest guvern este o sfidare la adresa românilor cinstiţi, de bună credinţă, a românilor care şi-au pus încrederea şi speranţele la alegerile parlamentare în formaţiuni politice care i-au înşelat şi care astăzi fac cu totul şi cu totul altceva decât ceea ce au promis. Să le fie ruşine foştilor mei colegi care sunt în Parlament şi care au votat readucerea PSD la putere şi care l-au votat pe Sorin Grindeanu în funcţia de vicepremier şi care au votat ca Marcel Ciolacu să conducă din nou Camera Deputaţilor. Acest vot reprezintă o palmă peste obrazul fiecăruia dintre milioanele de români care au ieşit în stradă după Ordonanţa 13, care au fost bătuţi în 10 august şi care au venit în 6 decembrie să-şi pună încrederea şi speranţele în PNL. Să le fie ruşine! Iar în ceea ce mă priveşte pe mine şi pe colegii mei, mă delimitez categoric de această conduită, care este laşă, care arată dispreţ faţă de oameni şi care reprezintă o trădare faţă de oamenii care au crezut în valorile liberale, în valorile dreptei, în proiectul de modernizare şi de dezvoltare a României şi care, iată, astăzi, primesc în schimb PSD la putere", a mai spus Orban, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel