Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oraș din Olanda, interdicție de a închiria locuințe muncitorilor, după cazul românului bătut cu picioarele în cap de fiul șefului
WhatsApp
Primarul Kees van Rooij van Meierijstad din stațiunea olandeză De Molenheide din Schijndel a decis: Închirierea locuințelor către lucrătorii migranți sunt interzise. Decizia vine după cazul muncitorului român bătut de fiul șefului unei agenții de recrutare.

Primarul Van Rooij a privit cu groază imaginile acelui abuz. „Să fie clar, nu voi tolera acest tip de trafic și abuz de persoane în această localitate. Nici în întreg municipiul”, a spus el.

În această săptămână, primarul din Meierijstad a desemnat stațiunea De Molenheide drept o zonă în care este interzisă desfășurarea unei afaceri fără permisul primarului. El face acest lucru, deoarece calitatea vieții, ordinea publică și siguranța în parc sunt sub presiune, potrivit acestuia.  „Folosesc fiecare instrument. Unele dintre plângeri provin din cauza migranților muncitori. De aici decizia mea de a nu mai permite închirierea de cabane lucrătorilor de peste graniță”,  a explicat edilul, potrivit BD.nl. 

Prin urmare, nu mai este posibilă închirierea de cabane către migranții muncitori de acum înainte. "Cu excepția cazului în care un migrant muncitor poate dovedi că el sau ea închiriază cabana doar pentru recreere", a adăugat acesta.

Muncitor ROMÂN lovit cu PICIOARELE în CAP de fiul șefului: „Faci glume cu mine?!“

 

Van Rooij nu o spune în atât de multe cuvinte, dar decizia de a interzice această practică este consolidat și de scandalul pe marginea mult discutatei agenții de ocupare a forței de muncă Reyhan, când fiul managerului acestei agenții a  fost reținut după ce a bătut cu brutalitate un muncitor român, fiind filmat.

Atacul asupra românului s-a petrecut într-un birou al agenției de ocupare a forței de muncă din stațiunea De Molenheide din Schijndel. Motivul abuzului nu este pe deplin clar. Potrivit agenției de ocupare a forței de muncă, românul ar fi hărțuit o femeie cu o seară înainte, după ce s-ar fi îmbătat. Victima însă a afirmat ulterior că nu a vrut să lucreze în acea dimineață și, prin urmare, a fost lovită. Mai multe despre acest subiect, citiți în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel