Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa
WhatsApp
OMS a anunțat că nu poate da o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze. Anunțul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin.
OMS nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă folosirea unui alt vaccin între două doze, aşa cum au decis autorităţile din Franţa

Reprezentanții organizației au precizat vineri că nu pot face o recomandare cu privire la o modificare a vaccinului anti-Covid între două doze, din lipsa „datelor adecvate”, notează Le Figaro.

 

Margaret Harris: „Schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda”



Anunţul vine după ce Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) din Franţa a decis ca persoanele sub 55 de ani care au primit o primă doză de ser AstraZeneca pot face rapelul cu un alt vaccin anti-Covid.

„Nu există date adecvate pentru a spune dacă acest lucru se poate face, astfel încât experţii organizaţiei au concluzionat că schimbul de vaccinuri nu este un lucru pe care l-ar putea recomanda în acest moment,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, în timpul şedinţei periodice a ONU de la Geneva.

 

România a decis joi continuarea vaccinării cu AstraZeneca



Franţa continuă să încurajeze folosirea vaccinului AstraZeneca, amintind că „raportul risc-beneficiu” al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.

România a decis joi continuarea vaccinării cu AstraZeneca pentru toate categoriile de vârstă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel