Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS: În Europa, o persoană moare de coronavirus la fiecare 17 SECUNDE
WhatsApp
O persoană moare de coronavirus la fiecare 17 secunde în Europa, a spus şeful regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Foto ILUSTRATIV

Dr. Hans Kluge a declarat că cele 53 de ţări care alcătuiesc regiunea europeană a OMS au înregistrat peste 15,7 milioane de cazuri de Covid-19, inclusiv 4 milioane doar în această lună, şi aproape 355.000 de decese, relatează The Guardian.

Peste 80% dintre ţări au raportat rate de incidenţă la 14 zile mai mari de 100 la 100.000 de oameni, a spus Kluge, iar aproape o treime au înregistrat rate foarte mari de peste 700 la 100.000.

„Ca rezultat, observăm semnale în creştere legate de sistemele de sănătate copleşite”, a spus el, menţionând că secţiile de terapie intensivă din Franţa funcţionează la o capacitate de 95% de mai mult de 10 zile, iar cele din Elveţia sunt la capacitate maximă.

Crăciunul va fi cu siguranţă diferit

 

Kluge a declarat că măsurile mai stricte introduse de guverne încep să aibă rezultate, noile cazuri săptămânale scăzând de la peste 2 milioane la aproximativ 1,8 milioane săptămâna trecută. „Este un semnal mic, dar totuşi este un semnal”, a spus el.

Ştirile recente privind eficacitatea vaccinurilor Covid-19 au reprezentat, de asemenea, „o mare speranţă în războiul împotriva acestui virus”, a spus Kluge, la fel ca şi evoluţiile recente în diagnosticarea rapidă sau testele antigen.

El a spus că OMS crede că o carantină strictă ar trebui să fie o ultimă soluţie din cauza „daunelor colaterale semnificative”, inclusiv problemele de sănătate mintală, abuzul de substanţe şi violenţa în familie, şi a spus că dacă utilizarea măştilor atinge 95% nu va fi necesară o carantină.

Privind spre sfârşitul anului, Kluge a spus că Crăciunul va fi cu siguranţă diferit, „dar asta nu înseamnă că nu poate fi vesel”. El a remarcat succesul recentului Ramadan şi Diwali desfăşurate la distanţă şi online şi a spus că soluţii similare ar putea şi ar trebui găsite pentru Crăciun, titrează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel