Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS, despre reîntoarcerea la izolare: Trebuie să fie "ULTIMA soluţie"
WhatsApp
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat marţi că reîntoarcerea la perioada de izolare totală, pe care o preconizează deja unele ţări din Europa în faţa creşterii numărului de cazuri de COVID-19, trebuie să fie "ultima soluţie" în actuala luptă împotriva pandemiei de coronavirus, relatează EFE.
bilant_covid_OMS

"Restricţiile mari de mişcare care ţin multă lume în casă şi limitează multora posibilitatea de a merge la lucru şi a socializa trebuie să fie ultima soluţie atunci când vine vorba de prevenirea COVID-19 şi evitarea saturării sistemelor sanitare", a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

El a precizat că acest tip de măsuri "nu sunt sustenabile, ţinând cont de impactul social şi economic mare".

Jasarevic a insistat că "nu este vorba de a alege între a lăsa virusul liber sau a închide societăţile noastre" şi a subliniat că există mai multe mijloace pentru a combate pandemia care includ igiena mâinilor, distanţarea fizică, utilizarea măştilor sanitare şi urmărirea cazurilor şi a contactelor de către reţelele sanitare".

Purtătorul de cuvânt al OMS a precizat că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuie să depindă întotdeauna de rapoartele privind riscurile locale şi a subliniat că izolarea la nivel naţional "nu poate fi o măsură de control implicită".

El a admis totuşi că "unele ţări s-au văzut obligate să adopte măsuri pentru ca cetăţenii să rămână acasă pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi spitalizările" şi a câştiga astfel timp pentru a ameliora capacitatea de răspuns a sistemelor lor sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel