Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS, avertisment dur: Coronavirusul se mişcă mai repede decât vaccinurile
WhatsApp
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că noul coronavirus se mişcă mai repede decât vaccinurile şi a anunțat că promisiunea ţărilor din G7 de a împărţi un miliard de doze către naţiunile sărace nu este suficientă.
 OMS medicamente recomandate pentru COVID

„Acesta este un mare ajutor, dar avem nevoie de mai mult şi avem nevoie de ele mai repede. În acest moment, virusul se mişcă mai repede decât distribuţia globală a vaccinurilor. Peste 10.000 de oameni mor în fiecare zi... aceste comunităţi au nevoie de vaccinuri şi au nevoie de ele acum, nu de anul viitor”, a declarat jurnaliştilor şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Liderii din domeniul sănătăţii globale au avertizat, de asemenea, că angajamentul a fost prea mic, prea târziu, fiind necesare mai mult de 11 miliarde de doze.

Confruntaţi cu inechitatea accesului la vaccin, liderii G7 s-au angajat în timpul summitului din weekend să doneze un total de peste un miliard de doze, în creştere faţă de cele 130 milioane promise în februarie.

Discrepanţa între vaccinarea în ţările G7 şi ţările cu venituri mici este de 73 la 1, potrivit Băncii Mondiale.

Coronavirusul se mişcă mai repede decât vaccinurile

 

Programul Covax condus de OMS a livrat până acum 87 de millioane de doze de vaccin către 131 de ţări, mult mai puţine decât se anticipase. OMS doreşte cel puţin 70% din populaţia lumii să fie vaccinată până la următoarea reuniune a G7 din Germania ce va avea loc anul viitor.

„Pentru a face acest lucru, avem nevoie de 11 miliarde de doze”, a spus Tedros.

OMS şi partenerii săi au evidenţiat, de asemenea, nevoia disperată de fonduri pentru a depăşi pandemia.

În acest an sunt necesare peste 16 miliarde de dolari pentru a finanţa pe deplin eforturile de accelerare pentru un acces uşor la diagnostic, tratamente şi vaccinuri Covid-19.

Această cifră reprezintă mai puţin de un procent din cheltuielile globale mondiale de apărare, a declarat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă, Michael Ryan, adăugând: „Sigur ne putem permite un procent din asta pentru a salva vieţi şi a pune capăt acestei pandemii”, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel