Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Omletă spaniolă de cartofi umplută cu brânză și șuncă: O rețetă perfectă nu doar pentru micul dejun. Copiii vor mai vrea o porție
WhatsApp
Rețeta de omletă de cartofi umplută cu brânză și șuncă este un pas înainte față de clasica omletă de cartofi tipic spaniolă. Notează acum rețeta extrem de ușoară, dar super delicioasă.
Omletă spaniolă de cartofi umplută cu brânză și șuncă: O rețetă perfectă nu doar pentru micul dejun. Copiii vor mai vrea o porție

Omletă de cartofi umplută cu brânză și șuncă. În acest caz, omleta spaniolă are o umplutură de șuncă și brânză, ca un sandviș. Cu toate că umplutura poate fi orice preferi: sos bolognese, șuncă Serrano, chorizo, legume precum salată, roșii și ceapă, ca și cum ar fi o salată sau, pe scurt, orice îți place.

În acest caz, vom folosi cea mai cunoscută umplutură dintre toate, șuncă și brânză. Acest tip de rețetă poate fi preparată ca aperitiv - este foarte ușor să găsești această omletă de cartofi umplută ca tapa într-un bar - sau chiar ca fel principal. Un fel de mâncare pe care îl puteți vedea în selecția noastră de rețete ușor de preparat. Pentru a prepara această omletă de cartofi umplută vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

Omletă spaniolă de cartofi umplută cu brânză și șuncă

 

O rețetă de gătit care merge puțin mai departe decât omleta de cartofi tipică pe care o pregătim de obicei.

Ingrediente pentru 3 persoane:

* 3 cartofi medii;
* 5 ouă;
* 1/2 ceapă;
* 4 felii de șuncă;
* 8 felii de brânză, tip sandwich;
* Sare;
* ulei de măsline.

Rețeta perfectă de omletă spaniolă, pas cu pas

 

Într-o tigaie, la foc mediu, adăugați un strop bun de ulei. Adaugă apoi cartofii, bine curățați de coajă și tăiați mărunt, și ceapa tăiată în bucăți mai mari. Adăugați un praf de sare și lăsați să se gătească, amestecând frecvent cu o lingură de lemn, timp de aproximativ 10 minute.

După acest timp, se pasează cartofii cu o lingură. Aceștia vor fi deja moi, așa că nu ar trebui să fie dificil de făcut acest lucru.

Lăsați să mai gătească încă 5 minute, în timp ce zdrobiți frecvent, până când obțineți un piure de cartofi foarte solid.

Nu rata: Zrazy din brânză, cartofi, ou și ceapă verde. Chiftelele pe care le vei găti zilnic. O rețetă simplă, de vis!

Continuăm cu prepararea omletei noastre cu șuncă și brânză. Se pun ouăle într-un castron. Adăugați un vârf de cuțit de sare și bateți bine. Adăugăm apoi piureul de cartofi și ceapa și amestecăm până când obținem o masă omogenă.

Într-o tigaie mai mică și mai adâncă, la foc destul de moderat, punem un strop de ulei de măsline. Se acoperă cu aproximativ 1/3 din amestecul de cartofi și ouă. Cu o lingură, întindeți-l pe toată suprafața tigaiei și, deasupra, așezați 4 felii de brânză, 4 felii de șuncă și, la final, alte 4 felii de brânză. Dacă doriți, puteți adăuga aceeași cantitate de brânză ca și șuncă. Sau mai multă șuncă decât brânză. Depinde de tine. Așezați deasupra restul de cartof și de ou și întindeți-l cu o lingură astfel încât suprafața să fie netedă. Dacă iese puțin din umplutură, nu-i nimic. Se gătește la foc moderat timp de 5 minute.

Vezi și: Salată țărănească din cartofi, ceapă verde și ou. Minune de reteta, gata în câteva minute

Cu ajutorul unei farfurii, întoarceți omleta cu șuncă și brânză și puneți cealaltă parte în tigaie. Imediat ce facem acest lucru, trecem lingura de lemn pe lângă marginile omletei, astfel încât să o "ridicăm" puțin cu ea. Acest lucru îi va da o formă mai rotundă și mai atrăgătoare. Se gătește încă 5 minute.

În cele din urmă, scoateți-o din tigaie cu ajutorul farfuriei, este gata!

Rezultatul este o omletă de cartofi umplută cu șuncă și brânză. Ceva mai mult decât o omletă de cartofi obișnuită, în acest caz cu o umplutură delicioasă în interior!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel