Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor. Ingrediente
500 ml de chefir
1 ou
1.5 linguri de zahăr
1/3 linguriță de sare
2.5 pahare de făină
0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
ulei vegetal
smântănă
miere
dulceață
Chefirul se încălzește la foc mic până devine călțuț. Atenție să nu fiarbă. Gălbenușurile, zaharul și sarea se bat bine cu telul, apoi se adaugă chefirul. Totul se amestecă bine.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Mălai dulce cu fructe. Rețeta secretă a unei prăjituri minunate, pe placul tuturor
Făina se încorporează treptat, amestecând bine să nu rămână cocoloașe. Compoziția trebuie să fie suficient de densă. La urma adaugăm bicarbonatul de sodiu. Totul se amestecă bine. Aluatul se lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute, astfel încât chefirul să interacționeze cu bicarbonatul de sodiu.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta de Oladii pufoase care se topesc în gură. Rețeta tradițională a gogoșilor rusești. Ingredientul secret al rusoaicelor, s-ar putea să îți placă și rețeta Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie
Când veți observa bule pe suprafața aluatului, puteți prăji oladiile. Într-o tigaie încinsă se toarnă ulei. Cu o lingură se pune câte un pic din compoziția pentru oladii, lăsând suficient spațiu între ele, pentru că se vor mari. Oladiile se gătes cu fac mic, până pe suprafața lor se formeză mici bule, apoi le întoarcem pe cealaltă parte și o mai gătim 2-3 minute. Oladiile se servesc calde, cu miere, dulceață sau smântână langă un pahar de ceai dulce. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News