Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Pellea dă de PĂMÂNT cu CCR: "Calcă în picioare voinţa românilor. Nu poate fi declarată NECONSTITUŢIONALĂ?"
WhatsApp
Decizia CCR privind amnistia şi graţierea faptelor de corupţie stârneşte reacţii şi în rândul artiştilor. Actriţa Oana Pellea interpretează această acţiune a Curţii Constituţionale ca pe o încălcare a voinţei românilor care au mers la vot, pe 26 mai.

"Curtea Constitutionala calca in picioare vointa a 6.4 milioane de romani. 
Aceasta Curte nu poate fi declarata NECONSTITUTIONALA din moment ce nu tine cont de vointa romanilor?????", a scris Oana Pellea pe Pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiază.

Judecătorii CCR au amintit de dreptul preşedintelui de a acorda graţierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, şi au adăugat că este greşit să i se interzică şefului statului să graţieze un condamnat pentru motive ce ţin de viaţă şi sănătate.

"S-a constatat că încalcă prevederile articolului 52 textul ce se referă la exceptarea de la posibilitatea amnistiei şi graţierii a faptelor de corupţie. Această exceptare afectează prevederi ale alineatului 2, articolul 52 ce stipulează că prin revizuire nu pot fi încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale", au explicat oficialii CCR.

Conform acestora, CCR a constatat că prevederile ce privesc interdicţia de a candida şi a fi aleşi în organele administraţiei locale, Parlamentului, Preşedinţiei a celor care au săvârşit fapte de corupţie nu încalcă limitele revizuirii şi că aceeaşi situaţie se regăseşte în cazul alegerilor în Parlamentul European.

În ceea ce priveşte alegerea în administraţia publică locală, oficialii CCR au semnalat necesitatea de a corela acest text cu acela care vizează accesul cetăţenilor europeni la aceste funcţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel