Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă s-a dat drept medic ORL, a oferit consultații și a prescris chiar și rețete. O pacientă a descoperit-o
WhatsApp
O româncă, ce pretindea că este medic ORL, a fost prinsă de poliţişti în urma sesizării făcute de o pacientă, căreia i-a prescris chiar și o rețetă, după ce a consultat-o.

Un fals medic ORL a fost trimis în judecată după ce a consultat o pacientă și i-a recomandat un tratament, folosind o ștampilă falsă pentru a prescrie rețeta acesteia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a anunțat că procurorii au decis să trimită în judecată o femeie sub control judiciar, acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, șantaj în formă continuată și folosirea de instrumente false.

“În perioada martie-iulie 2022, cu intenție, la o adresă din Municipiul Bucureşti, sector 2, o inculpată a exercitat fără drept profesia de medic, calitate pe care nu o deţinea, cu ocazia efectuării unor controale medicale specifice profesiei de medic ORL ce au constat în examinarea directă – nemijlocită a unei paciente, recomandarea unor tratamente de specialitate, eliberarea unor rețete pentru tratarea cu anumite medicamente şi stabilirea unor diagnostice medicale clare”, au precizat procurorii.

În perioada martie-iulie 2022, femeia a pretins că este medic ORL și a examinat o pacientă, recomandând tratamente de specialitate, eliberând rețete medicale pentru anumite medicamente și stabilind diagnostice medicale clare. Aceasta a folosit o ștampilă falsificată aplicată pe rețetă, cu mențiunea că deține calitatea de medic, cu toate că nu avea această calificare.

Procurorii au solicitat instituirea unui sechestru asigurător asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare ale femeii, până la suma de 54.600 lei (10.000 de euro, reprezentând parte civilă, plus 5.000 lei cheltuieli judiciare), în vederea reparării pagubei provocate prin infracțiune și pentru a asigura acoperirea cheltuielilor judiciare.

Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Judecătoriei Sectorului 4 București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel