Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O boală misterioasă a început să ucidă copii
WhatsApp
De mai bine de o săptămână, copii din districte ale statului Uttar Pradesh, din nordul Indiei, se trezesc cu febră mare și transpirați. Mulți dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață.

În unele cazuri, au fost semnalate erupții cutanate pe picioare și brațe.

Cel puțin 50 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza febrei, iar câteva sute au fost internați în spitale.

Niciunul dintre copiii decedați nu avea Covid-19, relatează Știrile PRO TV.

Într-un moment în care India începe să se recupereze după un al doilea val mortal de coronavirus, decesele din Uttar Pradesh au provocat panică, iar presa este plină de titluri despre o anume „febră misterioasă” care face ravagii în zonele cele mai populate din Uttar Pradesh.

 

O infecție virală transmisă de țânțari

 

Medicii din Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad, cele mai afectate districte, cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor.

Ei spun că mulți dintre pacienți au fost duși la spital cu număr mic de trombocite.

„Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede”, spune dr. Neeta Kulshrestha, cel mai înalt oficial din Sănătate din districtul Firozabad.

 

32 de copii au murit

 

40 de persoane, inclusiv 32 de copii, au murit în ultima săptămână, în districtul Firozabad.

Dengue este o boală tropicală, transmisă de femelele țănțari, prezentă în India de sute de ani. Există patru virusuri care provoacă dengue, iar copiii sunt de până la cinci ori mai expuși riscului de deces la a doua infecție.

Aproape 100 de milioane de cazuri severe de dengue sunt raportate la nivel mondial în fiecare an. „Impactul combinat al epidemiilor de Covid-19 și dengue poate duce la consecințe devastatoare pentru populațiile cu risc”, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Cu toate acestea, nu se știe exact dacă o epidemie de dengue este singura responsabilă pentru decesele din Uttar Pradesh.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel