Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul infecțiilor cu Covid-19, în creștere în Europa
WhatsApp

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că în ultimele două luni numărul de cazuri și decese raportate de Covid-19 în lume continuă să crească. Creșterea este determinată de incidența infecțiilor în Europa, unde aproximativ un milion de cazuri noi sunt înregistrate la fiecare patru până la cinci zile, anunță france24.com.

Potrivit unui raport dat publicității de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, în ultimele trei săptămâni, continentul european a înregistrat o creștere a infecțiilor cu coronavirus și se menține la cote ridicate. Dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 16 au raportat o situație îngrijorătoare: cazurile au crescut cu 23%.

Datele arată că 68,6% din populația Uniunii Europene a primit o doză de vaccin împotriva Covid-19. Cifra scade la 63,9% pentru cei care au schema completă de vaccinare.

Rata mortalității a rămas stabilă în ultima săptămână, cu 23,8 decese la 1 milion de locuitori, internările în spital și terapie intensivă sunt de asemenea stabile. Cu toate acestea, 22 de țări din cele 27 ale Uniunii prevăd o creștere a unuia dintre acești doi parametri.

Aflată în fruntea listei, Letonia are o incidență de 1.640 de infectați, urmată de Estonia, cu 1.353 și Lituania, cu 1.320. În România, situația este prezentată ca fiind alarmantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel