Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul incendiilor de vegetaţie a crescut semnificativ în ultimele luni. ISU apel la cetăţeni să fie mai responsabili
WhatsApp
Numărul incendiilor de vegetaţie în judeţ de la începutul anului înregistrează o creştere semnificativă faţă de perioada similară a anului trecut, numai în ultimele 48 de ore pompierii intervenind pentru stingerea a 37 de astfel de incendii, au informat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.
Incendiu într-un bloc din Iași. Toate persoanele din interior au fost evacuate

Potrivit datelor furnizate de ISU Vaslui, de la începutul lunii ianuarie şi până în prezent au fost semnalate în judeţ 295 de incendii de vegetaţie uscată şi mărăciniş, în timp ce în perioada similară a anului 2021 s-au înregistrat 195 de astfel de situaţii de urgenţă.

"În fiecare an, cam în aceleaşi intervale calendaristice, ne confruntăm cu un număr considerabil de incendii de vegetaţie uscată şi mărăciniş, cele mai multe dintre acestea fiind generate de către unii cetăţeni care nu conştientizează pericolul la care se expun pe ei înşişi, dar şi pe semenii lor.

În ultimele 48 ore, pompierii vasluieni au intervenit pentru limitarea şi lichidarea a 37 incendii de vegetaţie uscată. Dacă în anul 2021, ISU Vaslui a intervenit pentru lichidarea a 195 incendii de vegetaţie uscată şi mărăciniş, în primele 80 zile ale acestui an, pompierii militari au lucrat pentru stingerea a 295 astfel de incendii", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu.

 

Oamenii riscă amenzi de la 1.000 lei până la 2.500 lei fără obţinerea permisului de lucru cu foc



Reprezentanţii ISU Vaslui au făcut apel la cetăţeni să fie mai responsabili şi să respecte măsurile de prevenire atunci când desfăşoară activităţi de igienizare şi subliniat că incendiile de vegetaţie pot produce pagube materiale însemnate sau victime omeneşti, deoarece multe dintre incendii se manifestă în apropierea locuinţelor, a căilor rutiere sau a fondurilor forestiere.

Pompierii au atras, totodată, atenţia cu privire la faptul că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, dar şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel