Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul de secții de votare din Germania, REDUS față de cât cerea MAE la solicitarea autorităților de la Berlin
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, o listă suplimentară de 68 de secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.
Secşia votare Neustadt, Germania

Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 777 secții de votare care vor fi organizate în străinătate în vederea scrutinului prezidențial, dar instituția dă asigurări că numărul total va depăși cifra de 800.

Dacă veștile sunt bune pentru români privind dublarea secțiilor de votare față de precendentul scrutin, o veste proastă a venit din partea autorităților de la Berlin. Astfel, MAE a fost nevoită să reducă de la 84 la 79 secțiile de votare din Germania la solicitarea autorităților locale.

„De asemenea, prin hotărârea de suplimentare a listei inițiale propuse de misiunile diplomatice, va fi redus numărul de secții de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe. Subliniem că numărul secțiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autoritățile germane din perspectiva amplorii organizatorice și a implicațiilor administrative. Cu toate acestea, cetățenii români vor putea să își exercite în condiții optime dreptul de vot”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel