Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara nuga de casă:
5 albușuri
180 g miere
300 g zahar
zeama de la 2 lime
o fiolă esență de vanilie
200 g fistic și stafide (sau nuci, migdale, alune)
blaturi de napolitana
Se bat albușurile cu un praf de sare și o lingură de zahăr până ce devin o spumă tare, care nu curge. Separat, pune la bain marie mierea și zahărul, având grijă să uzi constant marginile vasului cu o pensula înmuiată în apă rece.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie., s-ar putea să îți placă și rețeta Tartă cu ciocolată. Rețeta desertului rapid și delicios de Dragobete
Se adaugă vanilia și zeamă de lime. Se ia de pe foc și se amestecă bine, până devine o compoziție groasă. Această se toarnă ușor peste spumă din albușuri și se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecând foarte bine.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Nuga de casă cu fistic și stafide. Rețeta desertului care îți amintește mereu de copilărie., s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura Pădurea Neagră cu ciocolată și cireșe. Rețeta unui desert care te va cuceri iremediabil
Când compoziția a devenit omogenă și groasă, se ia de pe foc, se adaugă fisticul și stafidele să mixul de nuci și semințe ori stafidele, în funcție de preferințe. Se așează compoziția între foi de napolitana, apoi se presează bine cu o greutate, o carte groasă, spre exemplu. Când s-a întărit compoziția, se taie în bucăți și se servește.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News