Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu știi ce să mai gătești pentru cină? Încearcă cea mai bună și mai consistentă mâncarea de iarnă
WhatsApp
Ești în căutarea unei rețete fierbinți și cremoase care să-ți satisfacă poftele în aceste zile reci de iarna? Prepară această mâncare. Se face simplu și rapid! 

Odată cu scăderea temperaturilor, se schimbă și bucatele din bucătărie. Se prepară preparate mai calde, mai sățioase și de ce, poate și mai  dietetice după sărbătorile de iarnă.

Dacă nu știi ce să mănânci la cină, această rețetă ar putea fi cea potrivită! Vorbim despre piure de broccoli. Un preparat care nu este doar delicios, ci și destul de consistent.

 

Ingrediente:

1 kg de broccoli;

80 grame de cașcaval ras;

200 ml lapte;

50 grame de unt;

sare, piper și nucșoară după gust.

 

Metoda de preparare

 

Piureul de broccoli este un adevărat răsfăț și se prepară în cel mai scurt timp. O garnitură de sezon mai delicioasă și, cu siguranță, mai sănătoasă decât piure de cartofi. Procedura este o joacă de copii, iar acest piure special se potrivește bine cu felurile principale pe bază de carne și pește.

Găluște din cartofi cu verdeață, fără făină. Atât de pufoase și delicioase încât o să te lingi pe degete!

Să vedem, pas cu pas, procedura pentru acest preparat perfect. Mai întâi, curăță broccoli și  îndepărtează tulpina centrală. Apoi, clătește bine buchețelele sub jet de apă. La final, pune buchețelele de broccoli într-o strecurătoare, la scurs.

Broccoli poate fi fiert la abur. Apoi, se transferat într-un bol. După ce buchețelele de broccoli s-au răcit, se adaugă cașcaval ras, nucșoara, un praf de sare și o stropire ușoară de piper.

Negresă cu ciocolată și cireșe, un desert incredibil de aromat. Care este secretul cofetarilor

În acest moment, cu ajutorul unui blender mixați amestecul. Piureul este aproape gata. Pentru un rezultat mult mai cremos, adăugați untul și laptele. Apoi, transferați broccoli amestecat într-o cratiță, adăugați untul tăiat în bucăți mici și laptele. Se amestecă și se fierbe la foc mediu. Va dura doar câteva minute pentru a obține un piure de broccoli perfect.

Cum ce poate fi înlocuii untul?

Cui nu-i place untul sau, pur și simplu, dorește să servească un preparat mai ușor, poate înlocui untul cu 3-4 linguri de ulei de măsline extravirgin.

Salată dulce-acrișoară de paste. Expresia "curcubeu în cerul gurii" s-a inventat pentru această rețetă

Și laptele poate fi înlocuit și cu un produs vegetal. Înainte de a servi piureul de broccoli pe masă, decorați-l cu puțin turmeric. Felul de mâncare va uimi pe toată lumea. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel