Chipsuri
Când vine vorba de chipsurile clasice, acestea sunt făcute din cele mai subțiri felii de cartof. Dar există și opțiuni mai sănătoase pentru care se pot folosi cojile de mere.
Coaja mărului este subțire, așa că dați-i doar cantitatea potrivită de aromă. Prăjiți cojile în unt cu puțin zahăr și scorțișoară pentru o crustă crocantă.
De asemenea, puteți coace chipsurile din coajă de mere pe o tavă în cuptor. Puneți bucățile coapte acolo și lăsați-le timp de 12 minute la 200 de grade.
O băutură delicioasă de iarnă
Pentru a face trei căni din această băutură, luați miezul și coaja de la cinci mere. Veți avea nevoie, de asemenea, de două cuișoare, patru căni de apă plată, trei linguri de zahăr brun și puțină scorțișoară. Puneți ingredientele într-o cratiță, dar nu adăugați scorțișoara și cuișoarele.
Se aduce lichidul la fierbere, se reduce focul și se adaugă cuișoarele. Se lasă băutura la foc mic timp de șaizeci de minute. Opriți focul, adăugați scorțișoara și lăsați băutura la infuzat timp de 45 de minute.
După ce a trecut timpul, se strecoară totul printr-o sită cu ochiuri fine și se îndepărtează coaja de măr. Băutura trebuie consumată doar când este fierbinte.
Tu știai de acest truc? Scorțișoara și miere, aur pentru sezonul rece
Smoothie
Cojile de mere sunt bogate în fibre, care pot accelera arderea grăsimilor și pot stabiliza digestia. Adăugați-le la un smoothie pentru o băutură sănătoasă. Cojile pot fi păstrate în congelator într-o pungă ermetică.
Salate delicioase
Cojile de mere, care sunt frumos feliate, reprezintă un decor demn de apreciat pentru salate. Bucățile ornamentale vor face ca un fel de mâncare să fie mai apetisant și cu siguranță veți dori să îl încercați. Este o opțiune excelentă pentru orice masă festivă.
Prepararea produselor de patiserie
Merele sunt cel mai frecvent tip de fruct folosit la plăcintă. Coaja fructului este un adaos foarte aromat la produsele de patiserie. Adăugați-o la vafe și clătite, brioșe și prăjituri.
Prăjiturile vor avea o aromă foarte subtilă și proaspătă, iar conținutul de fibre va fi ridicat. Combinația de coajă de măr și scorțișoară va fi delicioasă.
Produs uimitor de curățare
Oalele și cratițele de gătit fabricate din aluminiu sunt foarte durabile. Acestea nu dezvoltă pete ruginite în timp. Cu toate acestea, în timp, se poate păta și își poate schimba culoarea inițială.
Puteți rezolva astfel de probleme folosind coaja de măr. Puneți cojile într-o cratiță pătată și turnați apă peste ele. Se fierbe conținutul timp de o jumătate de oră la foc mic. Apoi ștergeți petele cu un burete moale și clătiți foarte bine tigaia sub robinet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News