Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nu mai arunca la gunoi cojile de ceapă! Nici nu ai idee cum le poți transforma într-o comoară
WhatsApp
Cojile de ceapă nu sunt un gunoi. Iată câteva utilizări neobișnuite ale acestor resturi alimentare.
Nu mai arunca la gunoi cojile de ceapă! Nici nu ai idee cum le poți transforma într-o comoară

Dacă ați cules o recoltă generoasă de ceapă, fiți pregătiți pentru o mulțime de coji. Contrar credinței populare, această masă nu este deloc gunoi. Există mai multe utilizări casnice și culinare pentru aceste "deșeuri".

Multe gospodine știu că cojile sunt un bun colorant natural.

Nu mai arunca la gunoi cojile de ceapă!

 

Cu toate acestea, acest articol se concentrează asupra altor utilizări ale deșeurilor. Următoarele utilizări sunt mai puțin cunoscute. Cu toate acestea, merită să fie utilizate.

Nu rata: Nu mai aruncați cojile de lămâie! Amestecați-le cu acest ingredient din bucătărie pentru a lăsa toaleta impecabilă. Un truc magic

 

Salvați-vă plantele de apartament

Unul dintre motivele pentru care cojile de ceapă nu au ce căuta la gunoi este că pot fi transformate într-un remediu.

Plantele de apartament uscate pot fi ajutate să trăiască mai mult. Puteți face acest lucru folosind un remediu pe bază de coji.

Aceasta este o infuzie simplă care trebuie folosită atunci când se udă plantele care au nevoie de ajutor.

 

Îngrășământ și repelent pentru dăunători

Coaja de ceapă poate fi folosită și în grădină.

Materialul rezidual poate fi transformat cu ușurință într-un îngrășământ fin. Pentru a face acest lucru, împrăștiați masa uscată în sol sau pur și simplu puneți-o într-o groapă.

Astfel, se asigură că culturile primesc nutrienții de care au nevoie pentru dezvoltarea lor. Șansele de a obține o recoltă bună de roșii, castraveți, cartofi și ardei sunt mult mai mari.

Cojile pot fi transformate, de asemenea, într-un remediu pentru insecte și afecțiuni periculoase. În acest scop, 200 de grame de masă de ceapă trebuie turnate peste un litru de lichid limpede. După 24 de ore, sunteți gata să pulverizați. Cu toate acestea, nu poate fi utilizat sub formă concentrată. Mai întâi trebuie să o diluați de 10 ori cu apă curată.

Iată cum poți transforma cojile de ceapă într-o comoară culinară

 


Coaja de ceapă poate îmbunătăți gustul unor mâncăruri. În primul rând, este vorba despre produse de patiserie.

Dacă adăugați la aluat câteva coji tocate fin (1 linguriță este suficientă), gustul viitoarei pâini va fi mai interesant.

De asemenea, puteți folosi cojile la prepararea supei. Felul de mâncare se va dovedi mai gustos și mai apetisant. Cu toate acestea, nu trebuie să puneți în oală coaja de ceapă, ci ceapa întreagă, cu tot cu coajă rămasă pe ea.

Cojile de ceapă, bune pentru piele și sănătatea părului

 

Coaja de ceapă are mai mulţi antioxidanţi decât leguma în sine. Cojile de ceapă conţin un pigment vegetal puternic, numit quercetin, care reduce tensiunea arterială şi ajută la prevenirea arterelor înfundate. Iar dacă mănânci coaja de ceapă, vei reduce dramatic riscul de a suferi de: boli cardiovasculare, cancer de colon, obezitate, diabet de tip 2, probleme ale tractului gastrointestinal. Cojile de ceapă au proprietăţi anticarcinogene, antifungice, antibacteriene, dar şi antioxidante.

Ceai din coji de ceapă pentru detoxifiere 

 

Cojile de ceapă funcţionează extraordinar pentru detoxifierea corpului (eliminarea toxinelor). Foloseşte aceste coji de ceapă prin această metodă simplă: fierbe-le şi transformă-le într-un ceai delicios şi puternic, pe care să îl consumi zilnic.

Este destul de simplu să te bucuri de beneficiile acestei legume, mai ales când pregăteşti cina şi foloseşti o ceapă. Trebuie doar să dai deoparte cojile şi să le păstrezi pentru a-ţi prepara acest ceai.

Într-un borcan de sticlă, pune cojile de ceapă (alege straturile exterioare de pe ceapă). Se toarnă apă fierbinte peste cojile de ceapă, iar apoi lasă-le să infuzeze timp de aproximativ 15 minute. Strecoară cojile de ceapă şi bea acest ceai când vine ora la care mergi la culcare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel