Publicitate
Ouăle furnizează proteine, vitaminele A, B, D și E, conțin și seleniu, iod și, bineînțeles, calciu. Fiecare parte a ouului are proprietăți foarte particulare, iar coaja nu face excepție.
Acum, nu este vorba de a mânca astfel de coji de ouă, a face acest lucru fără tratamentul adecvat poate fi periculos pentru sănătatea ta. Poate fi contaminat cu Salmonella și poate provoca consecințe grave. Deci, ce să faci cu cojile de ouă?
Cu siguranță ați auzit deja de beneficiile cojii de ou pentru a vă fertiliza plantele, dar dacă o folosiți necorespunzător poate fi contraproductiv. Deci, vă spunem totul este despre reutilizarea cojilor de ouă în mod corect.
Acestea sunt cele mai bune utilizări pe care le puteți oferi acasă
Ca îngrășământ natural pentru grădină. Ajută pământul să aibă mai mult carbonat de calciu și mai puțină aciditate, trebuie doar să le clătiți cu apă, să le lăsați să se usuce, să le zdrobiți și să le întindeți pe pământ.
O mască facială cu albușul și coaja oului. Oferă elasticitate și strălucire naturală feței. Clătiți și zdrobiți coaja, amestecați cu albușul de ou și aplicați timp de câteva minute.
Pentru a întări unghiile. Adăugați pudră de coajă la oja curată și vă va ajuta să vă întăriți unghiile. De asemenea, favorizează creșterea lor.
În hrana câinilor tăi. Învelișul curat și uscat intră în cuptor pentru o jumătate de oră la 250ºC. Măcinarea acestuia și împrăștierea lui pe hrana câinelui îi oferă acestuia o cantitate bună de calciu.
Pentru a elimina petele de pe haine. Scufundarea hainelor în apă fiartă cu coji de ouă este o idee bună pentru a îndepărta petele de pe hainele albe.
Reutilizarea cojilor de ouă este ideală pentru a profita la maximum de investiția ta, pentru a evita problemele de sănătate atunci când sunt pur și simplu aruncate și pentru a arăta și a te simți mult mai bine.
Acestea sunt lucrurile pe care le puteți face cu coaja de ou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News