Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Novartis și Roche, câștigă anularea amenzii în instanță
WhatsApp

O instanță de apel franceză a anulat o amendă record impusă de Franța companiilor farmaceutice elvețiene Novartis și Roche. Amenda a fost anulată pentru că instanța de judecată a considerat comunicarea companiilor farmaceutice ca fiind moderată și neînșelătoare.

În trecut, cele două firme de medicamente au primit, în 2020, o amendă în valoare de 444 milioane euro pentru că au urmat presupuse practici abuzive, în special în vânzarea medicamentului pentru boli oculare Lucentis, în detrimentul tratamentului cu Avastin, care este de până la 30 de ori mai ieftin.

Novartis a fost acuzat că a desfășurat o campanie de comunicare între 2008 și 2013 pentru a discredita utilizarea tratamentului mai ieftin Avastin, acțiune pentru care compania farmaceutică a primit o amendă de 385 de milioane de euro, în timp ce Roche și filiala acesteia din SUA, Genentech, au fost amendate cu 59 de milioane de euro.

Giganții farma, Novartis și Roche, s-au declarat „mulțumiți” de decizie, negând acuzațiile de la început și susținând că au acționat în mod corespunzător, în conformitate cu legea concurenței și în interesul pacienților în orice moment, potrivit agenției de presă elvețiană AWP, preluată de swissinffo.ch.

Curtea de la Paris a decis că Avastin ar trebui să fie considerat ca nu mai este pe piață din momentul în care noua legislație pentru tratamentul degenerescenței maculare asociate cu vârsta a intrat în vigoare în 2011.

Judecătorii au constatat că comunicările Novartis în perioada analizată au fost „un ton moderat”. De asemenea, s-a mai precizat că mesajele firmelor de medicamente ei nu au fost „alarmiste sau chiar înșelătoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel