Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noua conducere de elită a Partidului Comunist Chinez: Xi obține al treilea mandat
WhatsApp
Xi Jinping și-a asigurat duminică un al treilea mandat de conducere și a introdus un nou Comitet permanent al Politburo, format din loialiști, consolidându-și poziția de cel mai puternic conducător al țării de la Mao Zedong încoace.
China intensifică pregătirile în caz de război, declară Xi Jinping. Președintele spune că „securitatea națiunii este din ce în ce mai instabilă și incertă”

Șeful Partidului Comunist din Shanghai, Li Qiang, l-a urmat pe Xi pe scena din Marea Sală a Poporului în momentul în care a fost prezentată noua echipă de conducere, ceea ce înseamnă că este posibil să îi succeadă lui Li în funcția de premier atunci când acesta se va retrage în martie.

Toți membrii sunt percepuți ca fiind apropiați de Xi, în vârstă de 69 de ani, care a fost, de asemenea, reales duminică în funcția de președinte al Comisiei Militare Centrale.

"O victorie anormal de dezechilibrată a unei facțiuni, ceea ce este rar în tradiția Partidului Comunist, în trecut ar fi existat un echilibru dur al puterii", a declarat Willy Lam, Senior Fellow la think tank-ul american Jamestown Foundation.

"Înseamnă că nu va exista niciun control și niciun echilibru. Xi Jinping are, de asemenea, un control total asupra Politburo și a Comitetului Central mai mare", a spus el conform Reuters.

 

Dezvăluirea Comitetului permanent și a Politburo-ului format din 24 de membri

 

Dezvăluirea Comitetului permanent și a Politburo-ului mai mare, format din 24 de membri, are loc la o zi după încheierea celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist de guvernământ, unde au fost adăugate amendamente la statutul partidului menite să consolideze statutul de bază al lui Xi și rolul de ghid al gândirii sale politice în cadrul partidului.

Alinierea Comitetului permanent este o nouă confirmare a faptului că puterea lui Xi nu a fost diminuată de evenimentele unui an tumultuos, inclusiv o încetinire bruscă a creșterii economice, frustrarea legată de politica sa de zero-COVIDENȚĂ și înstrăinarea tot mai mare a Chinei de Occident, exacerbată de sprijinul său pentru rusul Vladimir Putin.

"În ceea ce privește elaborarea politicilor, înseamnă că este posibil să existe o mai mare deferență față de opiniile proprii ale lui Xi Jinping cu privire la modul în care să facă să avanseze țara și economia", a declarat Alvin Tan, șeful strategiei FX pentru Asia la RBC Capital Markets din Singapore.

"Îmi pot imagina că politica zero-COVID este probabil mai bine înrădăcinată și că va exista o presiune suplimentară pe această problemă a prosperității comune și altele asemenea", a spus el.

 

Personalul ales de către Comitetul Central

 

Iată mai jos personalul ales duminică de către Comitetul Central, cel mai mare dintre organele decizionale de vârf ale partidului, la vârful puterii politice din China.

Secretarul general al Comitetului Central: Xi Jinping

 

Comitetul permanent al Biroului politic, sau Politburo, al Comitetului Central (șapte membri):

Xi Jinping, 69 de ani;

Li Qiang, 63 de ani;

Zhao Leji, 65 de ani;

Wang Huning, 67 de ani;

Cai Qi, 66 de ani;

Ding Xuexiang, 60 de ani;

Li Xi, 66 de ani.

 

Biroul Politic al Comitetului Central (24 de membri):

 

Ding Xuexiang, Xi Jinping, Ma Xingrui, Wang Yi, Wang Huning, Yin Li, Shi Taifeng, Liu Guozhong, Li Xi, Li Qiang, Li Ganjie, Li Shulei, Li Hongzhong, He Weidong, He Lifeng, Zhang Youxia, Zhang Guoqing, Chen Wenqing, Chen Jining, Chen Miner, Zhao Leji, Yuan Jiajun, Huang Kunming, Cai Qi.

Președintele Comisiei militare centrale: Xi Jinping

Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinei Secretar: Li Xi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel