Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi tensiuni în estul separatist al Ucrainei. Încă un militar a fost ucis
WhatsApp
Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi doi răniţi marţi de tiruri ale separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, a anunţat miercuri armata ucraineană, citată de AFP.

În cursul ultimelor 24 de ore, separatiştii au încălcat armistiţiul în trei rânduri, informează un comunicat al armatei. Răniţii au fost evacuaţi şi spitalizaţi, unul dintre ei aflându-se în stare gravă, potrivit aceleiaşi surse, transmite Agerpres.

Alţi doi soldaţi ucraineni au fost ucişi duminică şi luni pe linia frontului în estul separatist.

Ucraina este în conflict din 2014 cu separatiştii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, un conflict care a izbucnit la scurt timp după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi s-a soldat până în prezent cu peste 13.000 de morţi.

Potrivit Kievului, cel puţin 48 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul acestui an, faţă de 50 în tot anul trecut. La rândul lor, separatiştii susţin că ar fi pierdut peste 30 de combatanţi din ianuarie.

 

Rusia neagă o evidență



Rusia a afirmat întotdeauna că nu-i înarmează pe separatişti, în pofida numeroaselor elemente ce atestă trimiterea de oameni şi de arme în sprijinul acestora.

După un armistiţiu pe larg respectat în a doua jumătate a anului 2020, tensiunile au crescut în acest an, în urma desfăşurării unor manevre implicând prezenţa a aproape 100.000 de soldaţi ruşi la frontierele ucrainene.

Rusia afirmă că şi-ar retras militarii în cazărmile lor, dar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că grosul trupelor a rămas la frontierele Ucrainei.

Procesul de pace, cu mediere franco-germană, în baza acordurilor de la Minsk din 2015, este într-un impas după o întâlnire, rămasă fără rezultat, la Paris în decembrie 2019 între Zelenski şi preşedintele rus Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel