Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi restricții de Crăciun: Oraşe din Italia introduc obligativitatea purtării măştii înainte de sărbători
WhatsApp
Mai multe oraşe din Italia introduc obligativitatea purtării măştii înaintea perioadei aglomerate de cumpărături din preajma Crăciunului.  

Mai multe orașe din Italia introduc obligativitatea purtării măştii în zonele centrale înaintea perioadei aglomerate de cumpărături din preajma Crăciunului, informează joi DPA, preluată de Agerpres. Astfel, noul primar al Romei, Roberto Gualtieri, a semnat cu o zi în urmă, pe 1 decembrie, un ordin cu privire la această problemă, potrivit anunţului făcut în seara aceleiaşi zile de municipalitate.

Astfel, conform ordinului semnat, începând din această sâmbătă şi până pe 31 decembrie inclusiv, purtarea măştii va deveni obligatorie în zone extinse din centrul oraşului. Obligativitatea se aplică chiar și pentru spațiile deschise.


Pe listă sunt incluse zone turistice populare cum ar fi Piazza di Spagna şi artera comercială Via del Corso. De asemenea, reglementări asemănătoare sunt în vigoare deja în mai multe metropole din nordul Italiei precum Milano, Bergamo şi Bologna.

Totodata, în Torino, capitala regiunii Piedmont, primarul Stefano Lo Russo a semnat un ordin care solicită purtarea măştilor pe tot parcursul zilei în unele părţi din centrul oraşului, iar în alte regiuni, doar de seara până dimineaţa următoare, scrie Agerpres.


Italia grăbește vaccinarea cu doza a treia, în contextul creșterii numărului de infecții

 

De asemenea, în contextul actual, autorităţile sanitare din Italia vor putea administra doza de supra-rapel celor care s-au vaccinat anti-COVID-19, după ce au trecut cinci luni de la cea de-a doua doză, a informat luni ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza citat de EFE.  

"Doza de supra-rapel este crucială pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jurul nostru (...) Doza booster se va putea administra după cinci luni de la vaccinarea cu schema completă", a scris ministrul pe reţelele de socializare. Aproximativ 87 % din populaţia de peste 12 ani a fost vaccinată în Italia cu cel puţin o doză, în timp ce 84,63 % a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în ultimele zile numărul cazurilor au crescut, la fel ca în restul Europei, iar guvernul analizează cum să controleze răspândirea virusului mai ales în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

În Italia există în prezent restricţii, precum utilizarea măştilor sanitare în spaţiile închise şi obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ.

Italia a înregistrat în total 5 milioane de contagieri, de la declanşarea pandemiei în februarie 2020, şi 133.000 de decese asociate COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel