Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi date din anchetă: Bianca Doros l-a implorat pe Cristian Molnar să rămână cu ea 
WhatsApp
Ies la iveală noi detalii din anchetă privitoare la cei trei tineri care au fost măturați de râul Natisone.
Investigațiile continuă la Natisone: Joi va fi verificat telefonul Patriziei, unde se află adevărul

Mai sunt câteva puncte de clarificat în anchetă. Cercetările parchetului din Udine se concentrează pe operațiunile de salvare (și nu numai). Anchetatorii evaluează dacă au existat întârzieri în intervenție și dacă situația de urgență ar fi putut fi gestionată mai bine. Dar nu este singura problemă care rămâne nerezolvată. Printre acestea se mai remarcă și un alt aspect (dramatic) care iese la iveală: băiatul, Cristian, ar fi fost „convins” să rămână pe loc, de iubita lui, Bianca. Astfel ar fi rămas pe loc si cealaltă fată, prietenă a lor, Patrizia. 

Ar fi putut tinerii să scape?

"Dacă am fi fost eu și doi dintre ceilalți colegi ai mei,spune primarul din Premariacco și nu acei trei tineri, am fi fost salvați. Dar trebuia să cunoaștem râul și să știm să înotăm. Printre acei tineri, însă, era o persoană care nu știa să înoate. Și acea persoană nu a vrut să treacă prin apa care se forma în jurul ei la început. L-a convins pe bărbat să nu plece și să rămână cu ea”, a spus primarul din Premariacco (Udine), Michele De Sabata. 

 

Controversa privind accesul la râu

 

Primarul spune că albia râului nu este gestionată de autoritățile locale. 

Ar trebui interzis accesul la râu?

„Tot ceea ce aparține râului nu aparține municipiului, indică primarul De Sabata intervievat de reporteri. Desigur, avem semne obligatorii și sunt acolo. Iar dacă vrem să punem un avertisment cu „pericol de viituri” îl putem pune, dar nu suntem obligați. Accesul la râu nu-l putem interzice. Acum vrem să reglementăm coborârea către râu, un proces început de predecesorii mei”. 

 

De ce nu au încercat cei trei tineri să traverseze apa?

 

Aceasta este cealaltă întrebare fără răspuns. Din imagini îi vedem pe cei trei care ar putea scăpa inițial de pe insula pe care se află, chiar dacă între ei s-ar fi format un pârâu, drumul i-ar fi dus la Plaja Premariacco.

Ce s-a întâmplat atunci? Au crezut că apa ar putea scădea iar? Au așteptat? Era evident că cei trei tineri nu cunoșteau pericolele râului și că s-au trezit în ceea ce pentru ei era o capcană mortală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel