Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi condiții de intrare și TRANZIT în Austria: Ce trebuie să faci pentru a evita AMENDA
WhatsApp
Condiții de intrare și tranzit în Austria. Ambasada României în Austria a publicat noile condiții în care românii pot intra și / sau tranzita această țară. 
Sursa foto: captură video krone.at

"Condiții de intrare și tranzit în Austria

Începând cu 19.12.2020, persoanele care călătoresc în Austria, vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile la domiciliu (sau într-o locație adecvată ale cărei costuri trebuie suportate din bugetul personal), imediat după intrarea pe teritoriul austriac.

După minimum 5 zile de la intrarea în Austria va fi permisă testarea și, în cazul unui rezultat negativ al unui test biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 sau al unui test antigen, carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Toate persoanele care intră în Austria trebuie să aibă asupra lor formularul de declarație de carantină completat.

Formularele sunt disponibile la următoarele linkuri:

https://www.ris.bka.gv.at/.../COO_2026_100_2_1816336.pdfsig

https://www.ris.bka.gv.at/.../COO_2026_100_2_1816335.pdfsig

Dacă nu poate fi prezentat un document care să ateste domiciliul sau o dovadă sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.Acest regim se aplică inclusiv turiștilor.

Excepții:

1. Sunt exceptate de la măsura carantinei și pot intra fără restricții în Austria persoanele care călătoresc din Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Uruguay și Vatican și prezintă documente justificative care să ateste că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

2. Persoanele care fac parte din următoarele categorii: o membrii personalului misiunilor diplomatice sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie,o angajații organizațiilor internaționale sau membrii acestora de familie care locuiesc în aceeași gospodărie,o personalul misiunilor umanitare,o personal de îngrijire și medical,o forță de muncă sezonieră în agricultură, silvicultură sau turism, sauo însoțitor (o singură persoană) pentru cei care intră din motive medicaleo persoanele care sosesc pentru a răspunde unei îndatoriri juridice sau administrative obligatorii, cum este prezentarea la citații în procese juridice pot intra pe teritoriul austriac dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2 sau un test antigen, nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării, în limba germană sau engleză.

În lipsa unuia dintre aceste teste, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună unei perioade de carantinare de 10 zile la domiciliu (sau într-o locație adecvată ale cărei costuri trebuie suporate din bugetul personal), imediat după intrarea în Austria. Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 sau antigen efectuate în perioada carantinei este negativ, carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

Aceste măsuri nu se aplică transportatorilor profesioniști de mărfuri.

Condiții tranzitare Austria

 

Se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Este posibil ca la frontieră să fie solicitate documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.

Atenție! Este posibilă creșterea timpilor de așteptare la frontiera austriacă.

Măsuri de interes pe plan intern, aplicabile până la 10 ianuarie 2021, inclusiv.

În cazul deplasării în spațiul public, trebuie respectate următoarele măsuri:

- În spațiile publice exterioare si în spațiile închise trebuie menținută o distanță de cel puțin un metru față de persoanele care nu locuiesc în aceeași gospodărie.

• Purtarea măștii de protectie va fi obligatorie în locuri intens frecventate (ex. străzi/centre comerciale etc.) Obligativitatea purtării măstii de protectie va fi impusă și la locul de muncă, peste tot unde condițiile de spațiu nu permit respectarea distantării (birouri).

• Interzicerea părăsirii domiciliului intre orele 20:00 si 06:00 se extinde pana in ianuarie 2021. Exceptii: pentru a merge la muncă (în cazul în care nu este posibilă „telemunca”), pentru nevoi personale stringente, în caz de pericol iminent, pentru a acorda asistență altor persoane sau pentru refacere fizică sau psihică, rezolvarea unor chestiuni administrative și juridice care nu suferă amânare, participare la scrutin electoral și perioada sarbătorilor de iarna, dupa cum urmeaza:

• Zilele de 24, 25 decembrie, respectiv 31 decembrie 2020, în care restricția de ieșire va fi ridicată;

• Un număr de maxim zece persoane se pot întâlni cu ocazia sărbătorilor legale de Crăciun, din 24/25 decembrie, fără a se impune restricții la numărul gospodăriilor din care fac parte aceste persoane;

• In data de 31 decembrie/Revelion nu se aplică interdicții de iesire nocturnă, se vor permite însă întâlniri private între max. 6 adulti si 6 copii din max. 2 gospodării.

• Restrângerea contactelor la o singură persoană din afara gospodăriei, atât în spațiile private, cât și în cele publice. În afara locuințelor, poliția poate controla alte spații private: anexe, garaje, curți etc.

• Industria de catering, restaurantele, hotelurile rămân în continuare închise până pe 7 ianuarie 2021. Sunt posibile serviciile de livrare, inclusiv pe timpul nopții.

• Toate sporturile de contact rămân în continuare interzise, facilitățile sportive de interior sunt închise sportivilor amatori. Schiatul va fi permis începând cu 24 decembrie 2020 (ca activitate recreativă/sportivă sau în contextul unei activități „de o zi”), dar nu sub formă de vacanță de schi. Nu vor putea fi organizate petreceri pe pârtii, atât pentru austrieci, cât și pentru străinii care se vor afla în Austria la sfârșitul acestui an. Telecabinele vor funcționa cu respectarea unor măsuri stricte de igienă și distanțare.

• Rămân închise locurile de petrecere a timpului liber, cu excepția parcurilor și bisericilor.

• Se redeschid unitățile comerciale.

Nerespectarea măsurilor va fi sancționată cu amendă de autoritățile competente", este mesajul postat de Ambasada României în Austria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel