Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Noi batalioane de luptători ceceni "pregătesc un nou asalt" în Ucraina, susține un canal de propagandă rusesc
WhatsApp
Noi batalioane de luptători ceceni "pregătesc un nou asalt" în Ucraina, susține un canal de propagandă rusesc... în ciuda faptului că armata învinsă a lui Putin este "golită" de război și "incapabilă de o nouă ofensivă.

Rusia adună noi batalioane cu războinici ceceni de temut pentru a încerca din nou să lanseze un nou asalt asupra Ucrainei, potrivit unui cunoscut purtător de cuvânt al Kremlinului. 

Afirmația îndrăzneață a fost făcută de autorul ruso-cecen și cunoscutul propagandist German Sadulaev pe canalul său de telegramă, care a declarat că cele patru noi batalioane puternic înarmate vor fi formate pentru a lansa ofensive împotriva Ucrainei. 

Cu toate acestea, astfel de afirmații privind noi unități militare formidabile în armata rusă sună a goliciune în contextul în care există noi rapoarte potrivit cărora forțele lui Vladimir Putin sunt "golite" de amploarea pierderilor pe care le suferă în Donbas și în general.

Șefii militari britanici au apreciat că cheltuielile uriașe de personal și material ale armatei ruse pentru cucerirea orașului Severodonetsk săptămâna trecută au produs doar 'succese tactice', conform Daily Mail.

 

Ministerului Apărării: „Forțele armate rusești sunt din ce în ce mai golite”

 

„Ele acceptă în prezent un nivel de eficacitate de luptă degradată, care este probabil nesustenabil pe termen lung”.

Estimări generoase ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei ridică la 1.573 numărul tancurilor rusești distruse până acum, 3.726 de transportoare blindate de trupe, aproape o mie de piese de artilerie și MLRS (sisteme de rachete cu lansare multiplă) și 35.600 de soldați uciși.

A fost nevoie de eforturile combinate ale elementelor de bază a șase armate diferite pentru a obține "succesul tactic" al capturării Severodonetsk - un preț, sugerează Ministerul Apărării, care nu a meritat să fie plătit.

Dar astfel de evaluări sobre ale capacităților militare rusești nu reprezintă un obstacol pentru ca instituțiile de propagandă ale Kremlinului să viseze cu optimism la noi formațiuni cu care să întoarcă valul împotriva dușmanilor lor ucraineni încăpățânați.

„Potrivit personalului Ministerului [rus] al Apărării, batalionul este înarmat cu tancuri, vehicule de luptă de infanterie, transportoare blindate de trupe, artilerie, mortiere”, a scris Sadulaev despre noile unități cecene.

„Va exista tot ceea ce este necesar pentru o ofensivă activă în prima linie”.

 

Noul regiment 'Akhamt' format în Cecenia,  este mai puțin înarmat

 

Sadulaev susține că acest nou regiment 'Akhamt' - care va aparține Ministerului rus al Apărării și nu Gărzii Ruse, care este mai puțin înarmată - se formează în Cecenia, așa cum a anunțat personal omul forte cecen Ramzan Kadîrov.

Regimentele cecene anterioare aduceau pe câmpul de luptă doar arme ușoare și erau astfel însărcinate cu curățarea teritoriilor ocupate.

Ei nu puteau merge în prima linie de atac, sarcina lor era să curețe teritoriile deja eliberate din Ucraina', a scris propagandistul rus. 'Iar dacă au fost folosite pentru asalt, atunci nu a fost ''foarte bine''. 

„Având în vedere gradul ridicat de motivație și de pregătire psihologică a cecenilor pentru război, este clar că aceste batalioane vor deveni o puternică armă de asalt pe fronturile ucrainene”, a declarat Sadulaev.

După ce și-au restrâns frontul de luptă de la mii de kilometri de-a lungul întregii sale frontiere estice cu Ucraina, forțele rusești își concentrează acum Grupul de forțe sudice al armatei combinate în jurul orașelor Severodonetsk și Lysychansk.

Bătălia pentru Severodonețk, un oraș cu o populație de 100.000 de locuitori situat strategic în regiunea Luhansk, a durat trei-patru săptămâni înainte ca trupele ucrainene să-l cedeze în cele din urmă rușilor după ce bombardamentele de artilerie grea neîntrerupte l-au redus la ruine.

 

Moscova a pus acum ochii pe orașul geamăn al Severodonețkului, Lysychansk, situat chiar peste râul Doneț

 

Frecvența bombardamentelor asupra Lysychansk-ului este "enormă", a declarat miercuri guvernatorul regional din Lugansk.

Lysychansk 'este bombardat în mod constant cu obuze de calibru mare. Luptele continuă la periferia orașului. Armata rusă încearcă să atace în mod constant', a declarat Sergiy Gaiday la televiziunea ucraineană, postând ulterior înregistrarea video pe canalul său Telegram.

'Acum există un vârf al luptelor. Frecvența bombardamentelor este enormă', a spus el, adăugând că în oraș au mai rămas aproximativ 15.000 de civili.

Cu toate acestea, evacuarea lor 'ar putea fi periculoasă în acest moment', a spus el.

Rușii 'au adus un număr mare de vehicule, un număr enorm de oameni. Bombardamentele și atacurile nu se opresc', a spus Gaiday.

După mai multe săptămâni de lupte, în timpul cărora au fost uciși zeci de civili, Moscova a preluat deja controlul asupra orașului vecin Severodonețk, iar acum a pus ochii pe Lysychansk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel