Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicolae Ciucă, votat în unanimitate de PNL pentru a fi propus premier
WhatsApp
Biroul Executiv al PNL a decis, astăzi, cu unanimitate de voturi, să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier, potrivit unor surse liberale.
Nicolae Ciucă, votat în unanimitate de PNL pentru a fi propus premier

Nicolae Ciucă a fost votat cu unanimitate de voturi de liderii PNL să fie nominalizarea partidului pentru funcția de prim-ministru, au declarat pentru Mediafax surse liberale. Potrivit acestora, Ciucă a fost propus chiar de președintele formațiunii, Florin Cîțu.

„Am terminat programul de guvernare, iar acum suntem obligați să intrăm în linie dreaptă, să desemnăm candidatul de premier și lista de miniștri”, declara anterior prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

„Este exclus să votăm un premier social-democrat în primul an și jumătate”, spunea și vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

Social-democrații îl propun pentru funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Noi negocieri ar urma să aibă loc astazi, de la ora 16.00, scrie Mediafax.

 

Rareş Bogdan: Singura opţiune pentru a continua discuţiile cu PSD - primul premier să fie liberal

 

Anunțul vine în contextul în care prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, că singura opţiune pentru liberali în discuţiile cu social-democraţii este ca primul premier să fie de la Partidul Naţional Liberal.

"Singura opţiune pentru noi, pentru a continua discuţiile cu PSD, este ca primul premier să fie un liberal. Este linie roşie. Acest premier îl veţi afla astăzi, după care vom continua discuţiile, de la ora 16.00, cu cei din PSD, pentru definitivarea ultimilor 2% din programul de guvernare, cel legat de Justiţie şi cel legat de taxologie, de partea de finanţe şi puţin mai avem de discutat procentele la muncă", a spus Rareş Bogdan, la sediul PNL.

"Mă bucur că astăzi a fost aici Thierry Breton - comisarul pentru Piaţă Internă şi a venit cu un semnal extrem de clar. Avem multă treabă. Italia are de cheltuit 200 de miliarde din PNRR. Avem 30 de miliarde, haideţi să ne apucăm de treabă. Voi propune imediat după ce avem propunerea de premier oficială că ar fi cazul să nu mai dormim şi să terminăm. Mie îmi place foarte mult Eugen Ionesco, l-am adorat, alături de Eliade şi de Cioran, dar nu vreau să joc în teatru absurd. Gata, s-a încheiat, vreau guvern", a susţinut Rareş Bogdan. 

Reamintim că azi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis un mesaj lui Florin Cîțu, prin care îl anunță că este de acord cu Rafila premier.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel