Sute de oameni, care au aterizat în această după-amiază pe aeroportul Otopeni din Bucureşti, au fost îngrămădiţi şi obligaţi să stea zeci de minute în picioare pentru a fi supuşi unor controale DSP. Pasagerii au fost lăsaţi să aştepte zeci de minute pe culoarul de intrare în ţară, fără aerisire, iar la un moment dat, călătorii au început să scandeze împotriva autorităţilor.
Totul s-a întâmplat din cauza noilor restricţii impuse celor care intră în România.
Potrivit unor surse, majoritatea curselor au venit din zona roşie şi galbenă. Începând cu ora 13.00 şi până la ora 16.00, aproximativ 20 de aeronave au aterizat pe aeroportul Otopeni.
Unii dintre pasageri au început să strige că nu au aer, mai ales că, din spate, veneau alţi călători şi toţi se îngrămădeau pe acelaşi culoar.
Un martor a povestit pentru Antena 3, că odată ajuns la ghişeele DSP a aflat că, de fapt, nu era obligat să stea la coadă pentru că avea toate documentele.
Florian Coman, unul dintre pasagerii care s-au aflat astăzi pe Aeroportul Otopeni, a povestit la Antena 3 momentele dificile prin care a trecut: „A fost o aglomerație maximă, pentru că toată lumea care a aterizat era înghesuită într-un gang. Toate zborurile din toate țările ajung în acel gang cu înghesuială foarte mare, îți suflă lumea în ceafă și jandarmeria încearcă să-i țină în față pentru că sunt doar patru ghișee care s-au instalat de către DSP", a spus Florian Coman.
Pe lângă cetăţeni români, la coadă se aflau şi cetăţeni străini din Anglia, Germania, Italia sau Emiratele Arabe Unite care nu înţelegeau ce se întâmplă.
"Traficul pe aeroportul "Henri Coandă" de derulează normal. S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi, generate, pe de o parte, de faptul că, în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar, pe de altă parte, de către pasagerii nemulțumiți de noile restricții care au avut un comportament recalcitrant față de personalul autorităților cu atribuții de control al documentelor de intrare în țară.
Situația a fost ținută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi București, jandarmilor și ai Poliției de Frontieră. Este posibil ca astfel de aglomerări punctuale să apară în continuare, personalul CNAB urmând să acorde, în continuare, tot sprijinul reprezentanților autorităților cu atribuții de control și menținere a ordinii publice".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News