Pregătire: 15 minute
Gătire: 20 - 30 de minute
Total: 35 - 45 de minute
Porții: 20
1 cană unt, topit
2 căni zahăr
½ cană praf de cacao
1 linguriță extract de vanilie
4 ouă
1 ½ căni de făină universală
½ linguriță praf de copt
½ linguriță sare
½ cană de nuci tăiate (după preferinţă)
Zahăr pudră sau ciocolată pentru ornat (după preferinţă, se poate şi fără)
Citeşte şi: Rețeta de gogoși. Gustul care-ţi aduce aminte de copilărie
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 175 grade C (350 grade F). Ungeți o tavă cu unt. Tava poate fi de circa 20x30 cm.
Pasul 2
Amestecaţi bine untul topit, zahărul, pudra de cacao, vanilia, ouăle, făina, praful de copt și sarea. Se întinde aluatul în tigaia pregătită. Decorați cu nuci tăiate bucăţi, dacă doriți.
Pasul 3
Coaceți compoziţia în cuptorul preîncălzit timp de 20 - 30 de minute. Folosiţi testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie introdusă în centrul prăjiturii şi să iasă cu firimituri, nu udă, ca să vă daţi seama dacă este gata.
Se lasă la răcit şi se ornează, după preferinţe, cu zahăr pudră sau ciocolată topită / răzuită înainte de a fi tăiată cubuleţe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News