Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Negocieri program guvernare PSD-PNL: Discuțiile, reluate duminică
WhatsApp
Negocierile pe marginea programului de guvernare dinre PNL și PSD vor continua duminică, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu.

„Mai discutăm și mâine”, a spus Florin Cîțu la finalul întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu reprezentanții PSD.

Întrebat ce capitole de negocieri au fost închise, liderul liberal a răspuns: "Mai erau câteva capitole, le facem mâine (...). Finanţe, Justiţie şi Muncă - le discutăm mâine".

Și președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că negocierile sunt în proporție de 95% finalizate.

Echipele de la PSD și PNL au negociat sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern, potrivit Mediafax.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, premierul interimar, susţine că pensiile şi alocaţiile vor creşte "cu siguranţă" în 2022, dar nivelul de creştere urmează să fie stabilit în discuţiile cu PSD şi UDMR pentru formarea noului guvern.

Negocieri program guvernare PSD-PNL. Cîţu: „În 2022 vor creşte pensiile şi alocaţiile; vom vedea care va fi noul nivel“

 

"În 2022 cu siguranţă vor creşte pensiile şi alocaţiile, discutăm şi de celelalte. La fel şi salariile în sectorul bugetar, putem să agreăm o creştere dacă vine la pachet cu o reformă în sectorul administraţiei. Nu putem doar să creştem şi să nu legăm de performanţă aceste creşteri ", a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la sediul PNL.

Întrebat dacă prin reformă înţelege o reducere a aparatului bugetar, el a răspuns: "Nu, eu înţeleg o legare directă între venituri şi performanţă, asta înţeleg prin reformă."

Referitor la creşterea pensiilor, alocaţiilor şi salariului minim, liderul PNL a subliniat angajamentele României la nivel european.

"În acest moment, este foarte simplu pentru toată lumea să se uite în strategia fiscal-bugetară, în PNRR, în estimările Comisiei Europene să vadă exact care este pasul de creştere pentru pensii, pentru salarii în perioada următoare, de fapt anvelopa salarială. În acest moment discutăm un nou program de guvernare şi atunci vom vedea care va fi noul nivel", a precizat Cîţu.

În ceea ce priveşte o majorare a pensiilor cu 11% premierul interimar a precizat că "Scenarii pot să existe, dar nu poţi să iei în calcul aşa ceva".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel