Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Navă de război rusă, du-te dracului!". Grănicerul de pe insula Șerpilor care a înjurat nava de război rusească, primit ca un erou acasă
WhatsApp
Polițistul de frontieră ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a fost eliberat de ruși din capitivitate după ce înjurat o pe radio o navă de război, a ajuns acasă, unde a fost premiat pentru serviciile oferite regiunii Cerkași.
Grănicerul de pe insula Șerpilor, care a înjurat nava de război rusească s-a întors acasă Roman este un erou!

Roman Gribov, polițistul ucrainean de frontieră de pe Insula Șerpilor, a devenit renumit pentru sloganul: "Navă de război rusă, du-te dracului". Militarul s-a întors acasă din captivitate, a anunțat, pe Facekook, șeful regiunii Cherkasy, Igor Taburets.

Vedeți și: „Navă de război rusă, du-te dracului": Militarii ucrainieni care au refuzat să predea Insula Șerpilor, lăudați post-mortem

Militarul din Zolotonosha a primit premiul pentru serviciile oferite regiunii Cherkasy . "Am avut onoarea să-l salut pe legendarul nostru militar fără exagerare. Roman a luat parte la apărarea Insulei Șerpilor”, a scris guvernatorul, citat de ua.korrespondent.net.

Reamintim că grănicerii de pe insulei Serpilor au fost luați prizonieri, de armata rusă, pe 24 februarie. Ei au devenit autorii sloganului ucrainean în războiul cu Rusia, după ce, în prima zi a invaziei, la cererea unei nave militare  rusești de a se preda, echipajul a primit răspunsul: „Navă de război rusească, go nah * y”.

Citeste si: Forțele Navale din Ucraina: „Militarii din Insula Șerpilor sunt în viață și în captivitate“

Drept răspuns, insula Șerpilor a fost luată cu asalt. Inițial, s-a raportat că toți cei 13 militari ucraineni de pe insulă au fost uciși, iar președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky le-a acordat post mortem titlul de Eroi ai Ucrainei. Ulterior, s-a aflat că toți sunt în viață, dar că au fost luați în captivitate. 

Consultați și:  Eroii de pe Insula Șerpilor: Un grănicer ucrainean a transmis live atacul rușilor, la 45 de kilometri de România

Infrastructura de pe insula Șerpilor a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Insula Șerpilor, este unul dintre cele mai sudice puncte ale țării. Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel