Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Munca online, de la domiciliu, legalizată în Ţările de Jos
WhatsApp
Munca online este legalizată în Ţările de Jos. Parlamentul olandez a aprobat o lege care le acordă angajaţilor din companii dreptul să lucreze de acasă.
Foto: Pixabay

Dacă şi Senatul va susţine Legislativul, atunci Ţările de Jos vor fi primul stat cu o astfel de lege. Oamenii vor avea dreptul să depună cereri la compania unde sunt angajaţi, ca să li se permită să muncească de acasă, iar patronii vor fi obligaţi să o analizeze.

Deputaţii olandezi cred că exemplul lor va fi preluat de alte ţări, în special de cele europene. Asta deoarece carantina a demonstrat că lucrul de la distanţă are numeroase avantaje pentru angajaţi. În principal, ei economisesc timp, pentru a ajunge la muncă, şi sunt mai aproape de familiile lor.

După pandemie, unele companii internaţionale au decis din proprie iniţiativă să le permită angajaţilor să lucreze de acasă, câteva zile din săptămână.

De exemplu, în luna aprilie a acestui an, cea mai mare bancă din Franţa, BNP Paribas, a permis ca 132 000 de angajaţi să combine munca de la birou cu cea de acasă, cel puţin până în anul 2024.

Proteste masive în Olanda: „Întreaga țară să fie paralizată!”

 

Fermierii olandezi blochează depozitele de alimente din cauza noilor legi de mediu menite să salveze viața pe Pământ. Pescarii s-au alăturat și blochează porturile într-o demonstrație de sprijin pentru fermierii care au blocat centrele de distribuție din supermarketuri din cauza noilor reguli.

Fermierii din Olanda au blocat centrele de distribuție a supermarketurilor în protestele împotriva noilor reguli de mediu privind emisiile de azot, care ar putea să-i falimenteze pe mulți dintre ei. Pescarii au blocat luni porturile într-o manifestare de sprijin pentru fermieri. Blocada a împiedicat feriboturile să navigheze către aproape toate insulele Wadden de pe coasta de nord a țării și a cauzat întârzieri îndelungate, au raportat companiile de transport maritim.

Tot luni, fermierii au folosit tractoare și baloți mari de fân pentru a bloca intrările în centrele de distribuție a supermarketurilor. Acțiunea a fost anunțată în avans, fermierii cerând ca „întreaga țară să fie paralizată”.

De asemenea, aeroporturile au făcut pregătiri pentru blocaje pe căile de acces. Traficul de-a lungul celei mai mari rețele rutiere dense a țării a fost raportat a fi normal. Poliția a spus că va interveni dacă demonstranții s-ar deplasa pentru a bloca accesul la aeroportul internațional Schiphol de lângă Amsterdam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel