- o căciulie de usturoi (minim 5-6 căţei de usturoi mari)
- 2-3 linguri de ulei de măsline (puteţi folosi puţin unt moale în loc de ulei dacă doriţi)
- 200 - 250g de smântână
- puţină verdeaţă tocată mărunt (după preferinţă)
Citește și Cuburi de USTUROI pisat şi congelat: un truc inedit, care ne face viaţa mai uşoară în bucătărie
Se curăţă bine căţeii de usturoi şi se zdrobesc bine.
Se freacă usturoiul până se formează o pastă şi se adaugă uleiul sau untul câte puţin şi se freacă în continuare până când pasta prinde o consistenţă cremoasă.
Se amestecă apoi bine cu smântâna şi verdeaţa tocată şi se pune la rece pentru cel puţin o oră înainte de servirea mesei.
O reţetă simplă şi cu ingrediente 100% naturale, însă poate aţi observat că lipseşte ceva.
Orice reţetă clasică de mujdei are în lista de ingrediente şi sarea, care se adaugă după gust, însă puţini ştiu că acest ingredient nu este neapărat necesar pentru obţinerea unui mujdei delicios şi, mai mult, scade din proprietăţile usturoiului care aduc beneficii pentru sănătate.
În urma zdrobirii usturoiului, se formează o substanţă numită alicină, foarte bună pentru organism, compusă din alinoză și aliină. Enzimele obţinute prin zdrobirea usturoiului nu îşi mai fac efectul după ce este adăugată sarea.
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cepelor amestecate cu sare.
Usturoiul este folosit în mod tradițional pentru a trata răcelile și tusea. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și ajută la ameliorarea simptomelor astmului. Medicina tradițională arabă a recomandat usturoiul pentru a ajuta la tratarea bolilor de inimă, a tensiunii arteriale crescute, a artritei, a durerilor de dinți, a constipației și a infecțiilor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News