Usturoiul oferă savoarea mâncării și este nelipsit din bucătăria românilor. Acesta este folosit adesea pentru pește, pentru carnea de pui, dar și mirodenii pentru diverse preparate din cartofi de exemplu. Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru a putea face un mujdei cremos, care se prepară în aproximativ 25 de minute. La finalul articolului aveți și pașii pe care trebuie să-i urmați astfel încât să obțineți produsul așa cum vi-l doriți.
Citește și Gogoși cu brânză dulce, moi, pufoase și rapide. Bat de departe papanașii
Ingrediente:
- o capățănă de usturoi
- 6 linguri de ulei
- 2-3 linguri oțet
- sare
- apă (plata sau minerală).
Te-ar putea interesa și: Dulceață de lapte sau rețeta pentru Dulce de Leche: Cum se prepară acasă cea mai fină cremă de lapte. Este irezistibilă!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, poți citi și Rețeta de sirop cu lâmâie, miere și usturoi pentru întărirea imunității
Timpul de preparare trebuie să fie de minimum 20 de minute cu toate operațiunile de rigoare. Trebuie să aveți răbdare când amestecați și frecați ingredientele pentru că altfel nu va ieși la textura pe care o doriți.
Iată mai jos pașii pe care trebuie să-i urmați
1 Curățați usturoiul
2. Pisați usturoiul foarte fin
3. Amestecați usturoiul cu puțină sare.
4. Adaugați jumătate din cantitatea de ulei și frecați bine usturoiul cu o lingură de lemn, până se transformă într-o spumă albă.
5. Incorporați oțetul puneți apă și restul de ulei.
6. Mujdeiul trebuie să iasă alb și cremos asemănător cu o înghețată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News