Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moțiunea de cenzură a fost votată. Guvernul Cîțu a fost demis
WhatsApp
Moțiunea de cenzură a fost votată. Guvernul Cîțu a fost demis cu 281 de voturi.  

UPDATE. ora 15.00. Parlamentarii PSD și AUR au votat deja. Matematic, Guvernul Cîțu este demis.

34 de parlamentari PSD, USR și AUR au votat deja pentru moțiunea de cenzură. Este numărul minim necesar pentru demiterea cabinetului. Procesul de votare nu s-a încheiat, iar cele trei partide au împreună 280 de parlamentari.

281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură a PSD, a anunțat liderul AUR George Simion, prin intermediul unei transmisiuni live din Parlament, transmite Mediafax.

UPDATE. ora 14.20. Parlamentarii încep să voteze moțiunea de cenzură. Lipsește doar un deputat PSD. Pentru ca Guvernul să fie demis sunt necesare cel puțin 234 de voturi.

UPDATE. ora 13.50. Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, spune că moțiunea depusă de PSD este doar un gest de imaturitate politică. Parlamentarii se pregătesc pentru vot.


"Adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu în contextul actual este un act de majoră iresponsabilitate. Nu am văzut nicio opinie publică a celor care vor să îl demită pe Florin Cîţu că vor să guverneze, că vor ceva bun pentru români. Nu am văzut altceva decât o demagogie pură, o demagogie în care oameni care s-au oferit să se pronunţe direct în legătură cu măsurile Guvernului, care erau măsuri necesare chiar dacă au fost impopulare, nu au făcut altceva decât să pareze. Toţi parlamentarii responsabili astăzi vor vota împotriva acestei moţiuni", a spus Fenechiu, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

UPFATE. ora. 13.15. Dan Barna, vicepreședintele USR-PLUS, a menționat că membrii formațiunii pe care o reprezintă vor vota moțiunea de cenzură. Premierului Cîțu i s-a reproșat proasta gestionare a campaniei de vaccinare: „ Ați fi avut posibilitatea să fiți Superman, dar ați ales să fiți un banal Florin Cîțu!”, a declarat Dan Barna.

Președintele AUR a refuzat să mai țină discurs.

 

UPDATE. ora. 13.00. PSD a dat „replica” la discursul lui Florin Cîțu: „Dacă PSD vorbește primul, înseamnă că a câștigat alegerile. Domnule Barna, la ultima moțiune v-au căzut ochelarii, acum sper să nu vă cadă bilele la vot”, a spus Marcel Ciolacu, făcând referire la susținerea pe care USR-PLUS a declarat-o față de această moțiune de cenzură.

 

UPDATE. ora 12.30. Premierul Cîțu  „dă replică” la acuzele din moțiunea de cenzură: „Dragi români, îmi pare rău că ați votat un Parlament bipolar”, făcând referire la interesele obscure ale USR-PLUS și la dorința PSD de a se organiza alegeri anticipate.

Ședința este condusă de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Din totalul de 466 de parlamentari, și-au anunțat prezența 379 senatori și deputați.

Ședința a debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor pandemiei de COVID 19, solicitat de senatorul PSD Lucian Romașcanu.

PSD a depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

 

Cîțu: Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar.

 
"Ar fi fost mai potrivit să retrageți moțiunea. Astăzi a murit moralitatea. Moțiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru, e susținută de USR-PLUS.  Am arătat foarte clar, cu mine premier, guvernarea nu e un joc de copii răsfățați. Sunt dezamăgit USR joacă alba-neagra cu guvernarea. Vrea să vină la guvernare cu un premier mai indulgent. Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR.Poate ne lămuresc ce plan au după moțiune.

Dragi români, cu regret vă spun că ați votat un partid bipolar. Incompetență la Economie? USR zice că da. USR îl trimite acasă pentru incompetență. Incompetență la Transporturi? USR zice că da. Drulă zice că da. Cum e aia cu zombie politic. Incompetență la Sănătate? USR zice că da. Prin votul de azi USR zice că au avut miniștri incompetenți. USR nu are ce mai căuta la Guvernare. Am fost prea indulgent. Trebuia să-i fi demis mai repede. Am tolerat o echipă de incompetenți la guvernare. Ce mă supără cel mai tare este că și-au bătut joc de sănătate. Au lăsat ministeru Sănătății fără ministru în plină criză. E un act criminal. Vă plasați împotriva modernizării României. Spuneați că fără corupție ajungem departe. Alături de corupți, nu veți ajunge nicăieri", a declarat Florin Cîțu.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel