Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban: Blocarea Moțiunii, contrară Constituției: A patra ședință a Birourilor Permanente, boicotată de PSD și PNL
WhatsApp
În a patra ședință de Birourilor Permanente Reunite, în care trebuia să se discute moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, au fost prezenți doar nouă din cei 26 de membri.
gov.ro

Ședința Birourilor Permanente a fost suspendată din lipsă de cvorum, a patra astfel de ședință sabotată.

PSD și PNL au lipsit de la ședință, iar, potrivit copreședintelui AUR, George Simion, liderii Camerei Deputaților și Senatului vor informa Guvernul despre calendarul moțiunii de cenzură.

Din partea PNL au participat la ședință doar Ludovic Orban și deputatul Gabriel Andronache.

Președintele PNL a citat, marți, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile.

„Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

„Astăzi, voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură. Am primit toate semnăturile în original. Nu există nicio cerere de retragere a semnăturii. (...) Eu am obligaţia să respect Constituţia şi legile ţării şi  deciziile Curţii Constituţionale în interpretarea prevederilor constituţionale. Ca atare, derularea calendarului moţiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituţiei şi încălcarea principiului constituţional al statului de drept", a afirmat spus Ludovic Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel