Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moment simbolic în Parlamentul Ucrainei: Steagul UE, arborat în legislativul de la Kiev
WhatsApp
Drapelul UE a fost adus, vineri dimineață, în parlamentul ucrainean în aplauzele membrilor Radei Supreme. Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, a afirmat, într-un discurs în fața parlamentarilor ucraineni, că țara are „un drum lung de urmat” pentru a deveni membră UE, dar că „Europa va fi alături de ea la fiecare pas”, relatează The Guardian.

Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, că drumul Ucrainei către aderarea la Uniunea Europeană „nu ar trebui să dureze ani sau decenii".

Ucraina are acum o „perspectivă europeană foarte clară" în urma deciziei UE de a acorda țării statutul de țară candidată, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un discurs rostit în fața parlamentului ucrainean.

„Ucraina are acum o perspectivă europeană foarte clară. Iar Ucraina este o țară candidată pentru a adera la Uniunea Europeană, ceva ce părea aproape de neimaginat în urmă cu doar cinci luni", a declarat von der Leyen într-un discurs prin legătură video în fața adunării.

„Este un moment pentru a sărbători această piatră de hotar istorică, o victorie a hotărârii și o victorie pentru întreaga mișcare care a început acum opt ani pe Maidan", a adăugat ea.

Potrivit Reuters, Ursula von der Leyen a enumerat printre măsurile urgente necesare pe care trebuie să le ia Ucraina se numără adoptarea unei legi a presei, punerea în aplicare a unor noi reguli care să reducă influența excesivă a oligarhilor și numirea unor oficiali anticorupție de top.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel