Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mobilizare în Italia pentru repatrierea lui Petru: „Nu puteam rămâne indiferenți“. Trei copii au rămas fără tată
WhatsApp
Un român de 43 de ani a murit, marți, în urma unui infarct. Petru era îndrăgit și apreciat în comunitatea din Amatrice, așa că toți cunoscuții s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Irina, soia sa, și pe cei trei copii ai săi. Familia lui vrea să îl aducă în România să îl înmormânteze.
Foto ILUSTRATIV

Petru Lazăr, un tăietor de lemne, de origine română, în vârstă de 43 de ani, a murit în urma unui atac de cord. S-a întâmplat în Amatrice, un cătun din Nommisci, pe 24 august. Era acasă cu familia sa când un stop cardiac brusc l-a ucis, iar el nu a mai putut face nimic. Lazăr își lasă în urmă soția, Irina, și pe trei copii, în suferință

Ziua deja tristă s-a transformat într-un moment atât de emoționant, încât sătenii au decis imediat să sprijine familia tăietorului de lemne prin strângerea de fonduri. Toată lumea îl cunoștea pe Petru în Nommisci și Amatrice: de origine română, era un tăietor de lemne pasionat în zonă de multă vreme. Nu este greu să găsești pe cineva căruia să nu-i fi împrumutat serviciile sale de tăietor de lemne.

"Petru a fost membru al comitetului și de multe ori și-a oferit serviciile ca voluntar în cadrul evenimentelor și în slujba dezinteresată a orădenilor", comentează Otello Mattei, președintele Comitetului Pro Nommisci.

Pentru funeraliile lui Petru a fost redeschisă pentru cult, în urmă cu câteva zile, biserica San Pietro. "Ca și comunitate, nu puteam rămâne indiferenți la această tragedie", a continuat Mattei, "așa că am decis să ne mobilizăm pentru a ajuta familia în această perioadă foarte dificilă“, citează Il Messaggero.

Petru Lazăr va fi înmormântat în locul său de naștere, în România. Pentru informații și pentru a ajuta familia, sunați la numărul de telefon 329-71 23 136. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel