Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mobilizare în Franța pentru o româncă: Mamă a 7 copii, condamnată de prefect la expulzare, fără a fi însoțită de familie
WhatsApp
Prefectul din Hauts-de-Seine semnează deportarea unei românce, mama a 7 copii, înapoi în România. În sprijinul femeii vine Rețeaua Educație Fără Frontiere (Resf) care a întocmit o petiție, semnată de sute de persone, prin care cere "oprirea abuzurilor aduse acestei familii și întoarcerea doamnei Rădulescu la copiii și soțul său". 

Prefectul din Hauts-de-Seine pare să fie specializat în separarea familiilor. După ce a expulzat în Peru o mamă ai cărei doi copii minori au rămas singuri în țară, acum închide o mamă cu șapte copii în încercarea de a o expulza în România.

În ultimele două săptămâni, el a închis-o pe doamna Rădulescu, de origine română, în CRA nr. 2 din Mesnil-Amelot, pentru a o expulza în România. În acest fel, el a separat-o de cei șapte copii ai săi, cu vârste cuprinse între trei și 10 ani, care locuiesc și merg la școală în Nanterre.

Mobilizare în Franța pentru o româncă

 

Soțul femeii are grijă de copii, dar slujba sa cu normă întreagă de manipulant face dificilă gestionarea vieții lor de zi cu zi. Copiii suferă și din cauza faptului că sunt separați de mama lor timp de mai multe săptămâni. Una dintre fete tocmai și-a sărbătorit cea de-a patra aniversare în absența mamei sale, care este închisă.

Românca, în calitate de cetățean al Uniunii Europene care nu depinde de ajutorul social, are un drept de ședere pe termen lung în Franța. Cu toate acestea, ea nu a reușit să depună o contestație în timp util pentru ca un judecător administrativ să examineze situația sa, ceea ce o lasă la mila acțiunilor prefectului.

"Acesta din urmă aplică orbește politica de discriminare și expulzare sistematică a cetățenilor străini, în special a românilor, stabiliți în țară", relatează reprezentanții rețelei Educație Fără Frontiere pentru La Cimade.

Mamă a 7 copii, condamnată de prefect la expulzare, fără a fi însoțită de familie

 

"De câteva zile, doamna R. se află în greva foamei pentru a protesta împotriva expulzării sale și a condițiilor de detenție. Réseau Education Sans Frontière se mobilizează, de asemenea, în jurul acestei situații și a creat o petiție pentru eliberarea doamnei R.

După expulzarea unei peruane, mamă a 3 copii, prefectul din Hauts de Seine persistă: el închide o mamă româncă, mamă a 7 copii, dintre care 5 s-au născut în Franța și merg la școală, în baza unui ordin de expulzare, o adevărată antologie de stereotipuri antiromânești“, se arată în cuprinsul petiției, care a adunat deja peste 500 de semnături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel