Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
“Moarte intelectualilor”, varianta PSD – 2018
WhatsApp

În anii 90, bunicii psd-iștilor de astăzi, părinții, sau chiar ei, organizau mitinguri pro -Ion Iliescu, de teamă că acesta o să  piardă în fața capitaliștilor care nu au mâncat salam cu soia și a intelectualilor. De unde și scadările de la marile lor mitinguri – “moarte intelectualilor” și “plecați de unde ați venit”.

Cam pe acolo ne situăm și astăzi, deși au trecut vreo 30 de ani. Cum altfel să explici un miting în favoarea unui premier certat cu limba română, ba chiar mai rău, cu abecedarul. Nu discutăm despre cultura sau profesionalismul care au recomandat nominalizarea lui Liviu Dragnea, și nici numirea de către președintele României. Suntem departe de o astfel de discuție.

În cel mai mare pericol este chiar limba română, cea care ar fi trebuit să ne unească în anul Centenarului, nu să ne despartă. Pentru că dacă nu-ți cunoști limba, dacă locuitorii țării în care tu ai o mare funcție în stat nu înțeleg ce vorbești, atunci despre cultură și profesionalism, din păcate,  nu se pune problema. Sigur, este dreptul fiecăruia să iasă în stradă pro sau contra (de regulă, în democrațiile consolidate manifestațiile sunt împotrivă, doar Ceaușescu și-a organizat una pro). Dacă cineva vrea să protesteze împotriva plantării panseluțelor la preț triplu, nu că are tot dreptul să o facă, ci este și indicat, arătând că îi pasă de cum îi sunt cheltuiți banii.

Atunci însă când este vorba despre un partid politic aflat la guvernare, ai mare grijă cum folosești acest intrument democratic pentru a nu cădea în ridicol sau pentru a nu semnala o direcție greșită a mersului țării. Pentru că un miting care susține mediocritatea este tot unul împotriva celor care știu să vorbească corect limba română, a celor care au citit și s-au școlit.

“Moarte intelectualilor”, varianta 2018.

PS. Pe surse au apărut informații în această după- amiază că la ședința PSD s-a decis ca mitingul să fie împotriva abuzurilor, nu pentru Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel