Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Minore românce, duse în Italia să se prostitueze. Erau obligate să se împrumute de la proxeneţi pentru a putea trăi
WhatsApp
Mai multe persoane din Iași și Suceava sunt bănuite că racolau minore din România pentru practicarea prostituţiei în Italia. Fetele erau obligate să împrumute bani de la membrii grupării pentru a trăi. Mai mult, proxeneții le cereau dobânzi de peste 30%.
Spania. Barbat, arestat după ce a recrutat o româncă prin metoda "Lover Boy" și a obligat-o să se prostitueze

Procurorii DIICOT Iași și polițiștii au făcut, miercuri, 5 percheziții în Iași și Suceava, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori.

Concomitent, în Italia, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost pus în executare un mandat de arestare preventivă emis de autoritățile judiciare italiene.

În perioada 2015 – 2019, mai multe persoane au acționat pe linia traficului de persoane și de minori, respectiv exploatarea unor tinere minore și majore la practicarea prostituției, atât pe plan local, în municipiul Pașcani, cât și pe teritoriul Italiei, în localitatea Bergamo.

Totodată, cele 20 de victime identificate erau obligate să împrumute bani de la membrii grupării pentru a-și asigura traiul zilnic, sume pentru care aceștia le solicitau dobânzi de peste 30%.

Miercuri, în România, urmează să fie puse în aplicare 5 mandate de arestare europene și un ordin de indisponibilizare.

Din anul 2019 și până în prezent, în urma cercetărilor, au fost indisponibilizate bunuri și imobile în valoare de peste 500.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel