Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Marcel Vela: Convorbirile jandarmilor din 10 august au fost DESECRETIZATE. Ajung la DIICOT
WhatsApp
Convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei din 10 august 2018 au fost desecretizare, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela a dat un ultimatum care a expirat vineri seara. Sunt 250 de ore de convorbire, din care 248 au legătură cu misiunea.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, la Realitatea Plus, că au fost desecretizate convorbirile jandarmilor, din timpul protestului Diasporei, din 10 august 2018, fiind vorba de 250 de ore de convorbiri, din care aproximativ 248 au legătură cu misiunea.

„Au fost desecretizate convorbirile aseară (vineri seara – n.r.). Au fost în jur de 298 de ore de convorbiri, dintre care 250, aproximativ, aveau legătura cu misiunea. Din aceste convorbiri, doar două ore au legătură cu tactica, zona de dispunere a unor forțe și protecție a unor obiective din jurul zonei Piața Victoriei. Cele două ore au și alte elemente care sunt secretizate în alte misiuni, documente și instituții. În consecință, cele 248 de ore din cele 250 sunt desecretizate și luni le vom înainta către DIICOT iar pe cele doua ore care conțin și secrete ale unor alte instituții sau care țin de numărul de jandarmi, de dispunerea lor și de alte misiuni, nu legate de Piața Universității, le vom analiza cele două ore săptămâna viitoare pentru a decide cum și în ce mod le desecretizam și pe cele două ore”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a precizat că în cazul în care convorbirile nu erau desecretizare la expirarea ultimatumului, putea trage concluzia că este rea voință și ar fi dispus schimbarea întregii conduceri a Jandarmeriei, precum și alte măsuri administrative.

„Până aseara, echipa de la minister și conducerea Jandarmeriei au înaintat tot ceea ce se putea desecretiza, adică din cele 250 de ore, 248 vor fi luni la dispoziția Parchetului”, a mai spus Vela.

Marcel Vela a menționat că Parchetul a solicitat să le fie comunicate documentele și convorbirile desecretizate.

„Înainte de a fi desecretizate au fost ascultate de comisii, conform legii. Fiecare minut a fost ascultat ca să se observe, să se decidă dacă sunt conținute în acele convorbiri cuvinte, fraze care fac referire la alte (...) care sunt secrete de serviciu la alte instituții”, a mai spus ministrul Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel