Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia interzice folosirea telefoanelor mobile în clase
WhatsApp
Ministrul italian al educaţiei vrea să interzică folosirea telefoanelor mobile în clase.

El consideră că, din cauza acestor dispozitive, elevii nu sunt atenţi şi implicaţi la ore aşa cum ar trebui şi, în plus, este şi o dovadă de lipsă de respect faţă de profesori.

În toate instituţiile de învăţământ din Italia a fost, astăzi, distribuită o circulară semnată de ministrul educaţiei, Giuseppe Valditara, directivă care conţine instrucţiuni privind utilizarea telefoanelor şi a altor dispozitive electronice similare.

Italia interzice telefoanele mobile: "E lipsă de respect față de profesori"

 

Potrivit ministrului, telefoanele mobile reprezintă un element de distragere a atenţiei pentru sine şi pentru ceilalţi, şi o lipsă de respect faţă de profesori, cărora este prioritar să li se restabilească autoritatea. Circulara nu introduce sancţiuni disciplinare. Utilizarea dispozitivelor poate fi permisă în scopuri didactice. Interesul elevilor, pe care trebuie să îl protejăm, este să fie în sala de clasă pentru a învăţa, a reiterat ministru Valditara.

"A fi distras de telefoanele mobile nu-ţi permite să urmăreşti lecţiile într-un mod profitabil şi este, de asemenea, o lipsă de respect faţă de figura profesorului. Interesul comun pe care intenţionez să îl urmăresc este acela de a avea o şcoală serioasă, care să readucă în centru studiul şi angajamentul."

Astfel, explică ministrul italian al educaţiei decizia luată. Măsura va intra în vigoare imediat după vacanţa de sărbători, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel