Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Întreprinderilor: "Italia s-a autonomizat deja din Rusia în acest an. Vom deveni în curând un centru european"
WhatsApp
Ministrul Întreprinderilor din Italia, Adolfo Urso, a discutat despre ce înseamnă în mod concret pentru Italia consolidarea parteneriatului cu Azerbaidjanul și unde se află în ceea ce privește independența energetică. 
Ministrul Întreprinderilor: "Italia s-a autonomizat deja din Rusia în acest an. Vom deveni în curând un centru european"

"În acest an", a declarat ministrul pentru Il Messaggero înainte de a pleca la Baku, "vom deveni independenți față de Rusia, față de cele 40 de procente pe care le cumpăram de la Moscova în 2021 și cele 16 procente înregistrate anul trecut. ”

 

Ministrul Întreprinderilor din Italia: Vom deveni centrul european de gaz

 

„De anul viitor vom putea aproviziona și alte țări și, în scurt timp, vom deveni centrul european de gaz, inclusiv datorită dublării TAP al Azerbaidjanului.

Dar există și alte oportunități industriale cu Baku, așa cum demonstrează contractele Ansaldo Energia care vor fi semnate astăzi, care sunt cu adevărat semnificative pentru relansarea companiei, și proiectele privind energiile regenerabile și energia electrică prezentate colegului meu Pichetto în timpul vizitei sale recente.

Parteneriate strategice care depășesc acum aspectul energetic. Voi discuta cu președintele Ilham Aliyev și cu miniștrii economiei, energiei și afacerilor externe. Mari oportunități pentru Made in Italy, parteneriate industriale și comerciale", declară Adolfo Urso.

 

Ministrul a fost întrebat dacă începând cu anul 2024, Italia va putea privi cu mai multă liniște spre viitor.

 

"Da, cu cele două regazeificatoare de la Piombino și Ravenna, care vor fi instalate înainte de vară, vom scăpa de Rusia: vor produce 10 miliarde de metri cubi de gaz, exact cât cel importat anul trecut de la Moscova. Trebuie să facem același lucru pe frontul energiei electrice: cu

Terna putem deveni hub-ul de energie electrică al Mediteranei, iar cu Megafactoria Enel din Catania putem deveni cei mai mari producători de panouri solare din Europa. Viitorul țării trece prin investiții în tehnologia verde și digitală: de la baterii la semiconductori, dar și turbine, acumulatori și panouri", mai adaugă Urso.

 

Trebuie să producem mai multă energie pentru a obține suveranitatea deplină

 

"Așa cum au prezis, acordul european de plafonare a prețurilor a contribuit la prăbușirea prețurilor: acum suntem în jur de 55 de dolari, față de cei peste 300 trecuți în august. Dacă ne-ar fi ascultat mai devreme, am fi economisit mai mult de 70 de miliarde de euro pe care a trebuit să le alocăm întreprinderilor și gospodăriilor. Dar nu este suficient: în Statele Unite, prețul gazului este de 12/14 dolari, un avantaj competitiv pe care nicio măsură nu-l poate depăși.

Trebuie să producem mai multă energie pentru a obține suveranitatea deplină, acesta este domeniul politicii industriale. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care avem nevoie de flexibilitate imediată în utilizarea resurselor comunitare, pentru a le direcționa către producția de energie și către frontiera tehnologiei verzi și digitale", spune ministrul.

 

Trebuie să clarificăm, să simplificăm, să accelerăm, să standardizăm

 

"Am lansat Oficiul Ombudsmanului pentru mediul de afaceri, care ne va permite să avizăm orice măsură administrativă care nu a fost examinată în timp util de alte administrații ale statului, și pregătim legea anuală a concurenței în care vor fi loc și pentru unele măsuri de simplificare. 

Dar pentru a realiza acest lucru este nevoie de contribuția tuturor ministerelor. Este o muncă sinergetică cu alte administrații, în acest sens discutăm cu ministrul Mediului și Energiei și Patrimoniului Cultural, dar și cu cel al Infrastructurii și Transporturilor. Trebuie să clarificăm, să simplificăm, să accelerăm, să standardizăm", încheie Adolfo Urso, conform Il Messagggero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel