Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul francez al Sportului, Roxana Mărăcineanu, depistată pozitiv la COVID. Va lipsi de la Beijing 2022
WhatsApp
Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, nu va mai călători la Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă, după ce a fost depistată pozitiv la coronavirus. Mărăcineanu trebuia să ajungă în capitala chineză vineri (11 februarie), urmând să rămână până marți (15 februarie). Călătoria ei de patru zile la Beijing, pentru Jocurile Olimpice de iarnă a fost anulată după ce a contractat coronavirusul.
Franța. Românca Roxana Maracineanu își va juca ultima carte pentru a fi deputat cu Keke, o fostă cameristă de hotel imigrantă

"Am fost testată pozitiv la COVID-19 ca parte a protocolului obligatoriu înainte de a pleca la Jocurile Olimpice de iarnă", a declarat Mărăcineanu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, în proba de 200 de metri spate.

„Am un mare regret că nu pot merge să îi susțin pe sportivii noștri și să le exprim considerația noastră. Gândurile mele sunt alături de ei. Îmi continui misiunile de la distanță", a mai spus Mărăcineanu.

Infecția cu COVID-19 a lui Mărăcineanu este cea mai recentă lovitură dată planurilor oficialilor francezi de a participa la ultimele Jocuri înainte ca Parisul să găzduiască Jocurile Olimpice de vară peste doi ani.

Președintele Paris 2024, Tony Estanguet, trebuia să participe la Jocurile Olimpice de iarnă, dar a fost testat pozitiv la coronavirus la începutul acestei luni.

Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv Francez (CNOSF), Brigitte Henriques, și șefa de misiune a Franței la Beijing 2022, Nathalie Péchalat, vor lipsi, de asemenea, de la Jocuri după ce au contractat COVID-19.

Didier Seminet, secretarul general al CNOSF, trebuia să facă deplasarea în locul lui Henriques, iar Étienne Thobois, directorul executiv al Paris 2024, ar trebui să conducă Comitetul de organizare după absența lui Estanguet.

Mai multe națiuni s-au alăturat boicotului diplomatic al Jocurilor, condus de Statele Unite, invocând preocupări legate de situația drepturilor omului din China.

Franța a ales să nu ia o astfel de măsură, președintele francez Emmanuel Macron catalogând boicotul diplomatic drept „nesemnificativ".

Un total de 86 de sportivi reprezintă Franța în 10 sporturi, la Beijing 2022, programat să se desfășoare până la 20 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel